| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
keskese87

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 16:59 Temat postu: Thor |
|
|
Właśnie trafił do kin film "Thor" na podstawie komiksu. Osobiście nigdy nie czytałam i nie mam pojęcia jak to wygląda, więc zaraz chyba poszukam jakiegoś info. Ktoś z was czytał?
A może ktoś był już w kinie?
Nie wiem czy film jest wierny treści komiksu, ale w każdym razie jest pierwszą częścią cyklu, już w napisach końcowych pojawia się zapowiedź kolejnej częsci. Film - zaskoczył mnie pozytywnie. Piękna grafika, fantastyczne postacie, budynki, magia. Poza tym duża dawka humoru - skontrastowanie młodego boga, który przybywa na Ziemię, jego manier i mowy pełnej archaizmów ze współczesnością - coś pięknego, prowadzi do wielu komicznych sytuacji. Zresztą sam Thor - co to za aktor, nie kojarze go z żadnego filmu, a jest naprawde dobry. I śliczna Natalie Portman. Nie lubię fantastyki, ale ta historia bardzo mi się podobała i z pewnością obejrzę drugą częśc, jak tlyko wejdzie do kin. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|