| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Farry

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 10:59 Temat postu: Kiedy sie pojawi nowy film |
|
|
mam pytanie od wielu dni drecze sie z tym uslyszalem ze wyszedł nowy film harrego pottera i che sie dowiedziec kiedy on sie pojawi na ekranach |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dr.Agon

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
| Błąd nie wyszedł i jeszcze nie wyjdzie przez spory czas, chyba do kwietnia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AngelofMusic

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 15:05 Temat postu: |
|
|
Ja słyszałam coś o lipcu...
A tak na marginesie, to film nie dorasta książkom do pięt... _________________ I'm not afraid of Tomorrow,
I'm only scared of Myself... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 9:40 Temat postu: |
|
|
No, jeśli chodzi o filmy Harry Potter, to z kolejnej części na kolejną robią się coraz gorsze... _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 16:27 Temat postu: |
|
|
| To prawda. Pierwsze dwa filmy świetne. Później już coraz niżej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kermit

|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 19:33 Temat postu: |
|
|
To, że filmy są gorsze od książki to dobrze dla książki Gorzej byłoby gdyby film bił na głowę książki.
Co do premiery to Wikipedia (za FilmWeb) podaje 15 lipca
Kermit. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 5:49 Temat postu: |
|
|
Wikipedia wszystko wie
Rzecz w tym, że twórcy są w stanie zrobić lepszy film, ale im się nie chce, bo tak czy siak osiągną sukces. W końcu to światowy hicior ostatniej dekady.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 9:22 Temat postu: |
|
|
Właśnie, po co mają się wysilać, skoro i tak tłumy ludzi pójdą do kina by porównać kiążkę z filmem... _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kermit

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 16:14 Temat postu: |
|
|
@maja_c, Wikipedia i Google
@18alexa18, a może po to żeby pokazać swój kunszt? Ja np: jak już coś robię to robię to najlepiej jak potrafię, a przynajmniej się staram
Kermit. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 18:59 Temat postu: |
|
|
Chodzi właśnie o to, że niektórzy "olewają" to co mają wykonać, robią to niestarannie, niedokładnie. Na pewno nie można wówczas powiedzieć, iż jest to kunsztowne dzieło zrobione z najdokładniejszą starannością.  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kermit

|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 6:32 Temat postu: |
|
|
No właśnie. A ja chciałbym zobaczyć naprawdę dzieło sztuki I mogliby trochę nad klimatem popracować, bo ostatnio taki mroczny się zrobił. Przynajmniej ja tak książki nie odbierałem
Kermit. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 7:07 Temat postu: |
|
|
Mnie się podobała pierwsza część filmu... ale potem przeczytałem książkę i szlag trafił cały urok kinówki
Jeżeli już miałbym teraz wybrać którąś część filmu do oglądania, to Czara Ognia im "nawet" wyszła. Ale i tak z książką ma niewiele wspólnego. Dlaczego nie zrobią tych ekranizacji z takim rozmachem jak np. WP? _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AngelofMusic

|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 15:45 Temat postu: |
|
|
Przyznaję, że mi się pierwsza część filmu nawet podobała... ale dalsze części to masakra... Zwłaszcza piąta część;z najważniejszych fragmentów zrobili ..., np rozmowa Dumbledora z Harry'm... żenada. _________________ I'm not afraid of Tomorrow,
I'm only scared of Myself... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kermit

|
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 16:30 Temat postu: |
|
|
IMO piąta część jest skopana przede wszystkim przez nowego Dumbledora - ten aktor jest zbyt żywy do tej roli. Dumbledor ze wcześniejszych części był o wiele lepszy - bardziej odzwierciedlał postać z książki.
Poza tym trochę osiadają na laurach - tak jest ze wszystkimi filmami, które mają po klika części, które w jakiś sposób się łączą
Kermit. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 21:39 Temat postu: |
|
|
| Kermit napisał: | IMO piąta część jest skopana przede wszystkim przez nowego Dumbledora - ten aktor jest zbyt żywy do tej roli. Dumbledor ze wcześniejszych części był o wiele lepszy - bardziej odzwierciedlał postać z książki.
Poza tym trochę osiadają na laurach - tak jest ze wszystkimi filmami, które mają po klika części, które w jakiś sposób się łączą
Kermit. |
Zgadzam się w 100%. Szkoda że Dumbledore już nie ten sam, bo przywykłam do tamtego "dobrego dziadka" _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|