Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rodzice a książki
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marx

PostWysłany: Czw Lis 10, 2011 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie ojciec sporo czytał, i w zasadzie zachęcił mnie tylko tym, że mi nie pozwalał dotykać swoich książek (czy książek wyporzyczonych z biblioteki). Czytywał thrillery, kryminały, rzadziej fantastykę. A ja niejako na przekór niemu zacząłem czytać i tak w podstawówce kiedy trzeba było przerabiać "Naszą Szkapę" ja wolałem Manitou Mastertona Razz
edimax

PostWysłany: Pią Gru 02, 2011 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie w domu nikt nie czytał, ja sam zacząłem czytać w podstawówce a wciągnął mnie Harry Potter Razz i potem poleciało, horrory, fantastyka i inne Razz Teraz od niedawna widzę że moja mlodsza siostra zaczela podzielac moją pasje, wiec w moim domu tylko mnie i ją można zastać z książką w ręku Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kmaro

PostWysłany: Sob Gru 03, 2011 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A u mnie w rodzinie stał się CUD Razz ....mój brat trzymał w rękach książkę i nawet ją czytał, to wielki sukces, wiedząc, że mój brat ostatni raz czytał jakąkolwiek książkę jakieś 5 może 6 lat temu...ciekaw jestem czy przebrnie przez nią do końca Razz
fenek6665

PostWysłany: Sob Gru 03, 2011 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój brat sięga tylko po książki typu "Diablo", "Diablo II"... Nie wiem, czy kiedyś uda mi się namówić go do sięgnięcia po coś ambitniejzego Wink
Kmaro

PostWysłany: Sob Gru 03, 2011 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mój brat też nie czyta jakieś poważnej literatury, jedynie poradnik dla osób lubiących sprzęt fotograficzny itp., jednak mimo wszystko cieszy mnie to bo wiem przynajmniej , że nie stanie się wtórny analfabetą....a swoją drogą mam cichą nadzieję, że kiedyś dorośnie do czytania ambitniejszych książek Very Happy Razz
uwe

PostWysłany: Nie Sty 01, 2012 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie rodzice zachęcali do czytania. Zawsze w domu były książki. Pamiętam, że tylko tuż przed maturą psioczyli na moje zamiłowanie do czytania. Dlaczego? Bo na dwa dni przed pisemną - zamiast się uczyć czytałam biografię Chmielewskiej Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: