| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marx

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 16:42 Temat postu: |
|
|
U mnie ojciec sporo czytał, i w zasadzie zachęcił mnie tylko tym, że mi nie pozwalał dotykać swoich książek (czy książek wyporzyczonych z biblioteki). Czytywał thrillery, kryminały, rzadziej fantastykę. A ja niejako na przekór niemu zacząłem czytać i tak w podstawówce kiedy trzeba było przerabiać "Naszą Szkapę" ja wolałem Manitou Mastertona  _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
edimax

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 19:19 Temat postu: |
|
|
U mnie w domu nikt nie czytał, ja sam zacząłem czytać w podstawówce a wciągnął mnie Harry Potter i potem poleciało, horrory, fantastyka i inne Teraz od niedawna widzę że moja mlodsza siostra zaczela podzielac moją pasje, wiec w moim domu tylko mnie i ją można zastać z książką w ręku  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 0:25 Temat postu: |
|
|
A u mnie w rodzinie stał się CUD ....mój brat trzymał w rękach książkę i nawet ją czytał, to wielki sukces, wiedząc, że mój brat ostatni raz czytał jakąkolwiek książkę jakieś 5 może 6 lat temu...ciekaw jestem czy przebrnie przez nią do końca  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 15:42 Temat postu: |
|
|
Mój brat sięga tylko po książki typu "Diablo", "Diablo II"... Nie wiem, czy kiedyś uda mi się namówić go do sięgnięcia po coś ambitniejzego  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 23:47 Temat postu: |
|
|
No mój brat też nie czyta jakieś poważnej literatury, jedynie poradnik dla osób lubiących sprzęt fotograficzny itp., jednak mimo wszystko cieszy mnie to bo wiem przynajmniej , że nie stanie się wtórny analfabetą....a swoją drogą mam cichą nadzieję, że kiedyś dorośnie do czytania ambitniejszych książek  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
uwe

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 10:20 Temat postu: |
|
|
Mnie rodzice zachęcali do czytania. Zawsze w domu były książki. Pamiętam, że tylko tuż przed maturą psioczyli na moje zamiłowanie do czytania. Dlaczego? Bo na dwa dni przed pisemną - zamiast się uczyć czytałam biografię Chmielewskiej  _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|