Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

LUX PERPETUA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kermit

PostWysłany: Pon Cze 22, 2009 7:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aj, zaczął już pisać posta, ale skasowałem jego treść ... był zbyt cięty, bo przypomniały mi się czasy LO kiedy to trzeba było toczyć krucjaty. No ale było i minęło na szczęście.

Wszystko w sumie zależy od nauczyciela - są tacy, których można zmusić do wyrażenia opini nagabywaniem Razz. Innych wystarczy podejść i się zapytać co o tym sądzą - jak powiedzą, że "be" to zaraz drugie pytanie co czytali. No i wtedy jak mamy szczęście to albo w ogóle nie czytał -> tu śpiewka, że nie wolno wyrażać opinii jak się nie czytało książki, a jak wymieni jakiś tytuł to musimy tylko mieć szczęście aby była to szmira fantasy -> wtedy pokazujemy wady książki i namawiamy na coś sztandarowego Smile

Pamiętajcie, że poloniści to też ludzie, chociaż może trudno w to uwierzyć Smile I jak każdy człowiek zmieniają swoje zdanie oraz poglądy, trzeba czasem im w tym pomóc trochę Razz

Ogólnie to nie wiem czemu taki post napisałem i jak go przeczytałem to średnio jest zrozumiały ... chyba. No ale, coś trzeba po sobie zostawić dla potomnych co to się mam nadzieję pojawią Smile

PS: A i tak wszyscy inni mogą mówić co chcą, my i tak wiemy, że fantastyka jest najlepsza Razz

Kermit.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
yen

PostWysłany: Pon Cze 22, 2009 9:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kermit napisał:
Ogólnie to nie wiem czemu taki post napisałem i jak go przeczytałem to średnio jest zrozumiały ... chyba.

Jest zrozumiały nie ma problemu;)

Kermit napisał:
A i tak wszyscy inni mogą mówić co chcą, my i tak wiemy, że fantastyka jest najlepsza Razz

No baa;) Czy ktoś kiedykolwiek w to wątpił? Cool
Kermit

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yen napisał:
No baa;) Czy ktoś kiedykolwiek w to wątpił?

Oj czasem mi się zdarzało Wink Ale tylko wtedy jak trafiłem na naprawdę potężną szmirę Razz Można to uznać za chwile słabości Very Happy

yen napisał:
Jest zrozumiały nie ma problemu;)

No to się cieszę, bo się obawiałem, że trochę "pojechałem bo bandzie" Razz

Kermit.
Powrót do góry
yen

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 22:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kermit napisał:
Ale tylko wtedy jak trafiłem na naprawdę potężną szmirę Razz Można to uznać za chwile słabości.

Wyjątki potwierdzają regułę;D Mnie się na początku nie podobał "Narrenturm" i chciałam nawet odłożyć go w kąt (to była moja chwila słabości - przyznaję się szczerze). Ale potem już serduszko moje nie mogło się doczekać co będzie dalej i czytałam;) Nie żałuję do dziśWink
swistunka

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote] Wyjątki potwierdzają regułę;D Mnie się na początku nie podobał "Narrenturm" i chciałam nawet odłożyć go w kąt (to była moja chwila słabości - przyznaję się szczerze). Ale potem już serduszko moje nie mogło się doczekać co będzie dalej i czytałam;) Nie żałuję do dziśWink[quote]

A ja właśnie miałam odwrotnie. Narrenturm całkiem mi się podobał, Boży Bojownicy już mniej ... i na tyle mało, że nei sięgnęłam po Lux Perpetuę Wink
Powrót do góry
Ney

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja czytalem tylko ostatnia czesc husyckiej trylogii ( uroki mojej malej biblioteki ) ale podobala mi sie. Musze w koncu wygospodarowac troche czasu na Sapkowskiego, bo niestety nie doczytalem do konca...

NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strona 10 z 10

Skocz do: