Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

fantastyka dla młodocianych i początkujących
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Duch

PostWysłany: Sob Lut 19, 2011 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli lubisz wątki historyczne to "Mgły Avalonu" także powinny Ci się spodobać. Jest to niezła cegiełka faktycznie ale tez ciekawie napisana, zwłaszcza , że historia króla Artura jest widziana z kobiecej perspektywy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bunia91

PostWysłany: Sob Lut 19, 2011 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ooo a to mnie zaskoczyłeś Very Happy
To może byc całkiem ciekawa lektura tym bardziej, że jestem na ukończeniu dośc ciężko się czytającej Razz
Poza tym bardzo lubie historię króla Artura, więc tym bardziej powinno mnie to zainteresowac, muszę popytac znajomych albo zajrzec do biblioteki. Dzięki Wink
Duch

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma za co Very Happy Poza tym taki tytuł jak "Był sobie raz na zawsze król" też może Cie zainteresuje. Także dotyka tematyki arturiańskiej , którą i ja lubię Very Happy
Powrót do góry
Bunia91

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde chyba braknie mi roku żeby wszystko przeczytac, ale nie odpuszczę, bo w fantastyce mało się orientuje Razz Przeważnie skupiałam się na wszystkich innych gatunkach, więc troche mi uciekło wiadomości co do fantastyki, ale mam zamiar trochę się podszkolic Smile
Duch

PostWysłany: Pon Lut 21, 2011 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No fakt , wszystko rozbija się o czas. Ale gdy tylko mogę to staram się czytać ile wlezie Smile Czytać ogólnie rzecz biorąc bardzo lubię, od czasu do czasu przeczytam coś innego ale głównie lubuję się w fantastyce , thrillerach i SF to też służę uprzejmie radą Very Happy
Powrót do góry
Amazo

PostWysłany: Sro Lut 23, 2011 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Duch napisał:
Nie ma za co Very Happy Poza tym taki tytuł jak "Był sobie raz na zawsze król" też może Cie zainteresuje. Także dotyka tematyki arturiańskiej , którą i ja lubię Very Happy

Bardzo dobra seria. z poczatku moze wydawac sie troche infantylna, ale w porownaniu z taką Narnią wychodzi obronną reka. Moralizatorstwo... no jest, ale podane z smakiem i bez wrazenia, ze autor czytelnika ma za idiotę.
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Czw Lut 24, 2011 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Amazo napisał:
i bez wrazenia, ze autor czytelnika ma za idiotę.

Oj tego ja nie znoszę u autorów i to bardzo. Taki zabieg potrafi mnie skutecznie od książki odrzucić.
Powrót do góry
Amazo

PostWysłany: Nie Mar 27, 2011 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie takie wrażenie miałem czytając Narnię (a dodam, ze mialo to miejsce dawno temu kiedy jeszcze teoretycznie bylem grupa docelowa). White w przeciwienstwie do LEwisa nie ma jakiejs takiej protekcjonalnej otoczki.
Powrót do góry
Adas14

PostWysłany: Sob Kwi 02, 2011 0:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez nie lubie Narnii, ale w "Był sobie raz na zawsze król" też są drazniace momenty, chociaz ogolnie ksiazka jest dobra i lepsza od Narnii
Powrót do góry
Duch

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2011 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adas14 napisał:
chociaz ogolnie ksiazka jest dobra i lepsza od Narnii

Jak dla mnie jest zdecydowanie lepsza.
Powrót do góry
percy16

PostWysłany: Czw Lip 14, 2011 16:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W związku z zamiłowaniami Twojej córki, dobrymi pozycjami książkowymi dla niej są te napisane przez Ricka Riordana. Polecam m.in. całą serię Percy Jackson i bogowie olimpijscy Smile Ciekawa, wciągająca, pełna humoru i niezwykłych przygód Smile
Powrót do góry
Katarzyna11

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 19:08    Temat postu: Ja polecam Odpowiedz z cytatem

"Nes, zapis przygód pilota" - bardzo dobra rzecz dla młodzieży, takiej 12-16 lat.
magnolia

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 23:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakub Żulczyk- Zmorojewo i Świątynia- 2 powieści ze wspólnymi bohaterami. Tytus i dwie dziewczyny walczą z siłami ciemności, których przedstawicielka chodzi z nimi do klasy i ma na imię Lidka... Przy okazji można zobaczyć jak działają charyzmatycznie szarlatani.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: