| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Duch

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 14:14 Temat postu: |
|
|
Jeśli lubisz wątki historyczne to "Mgły Avalonu" także powinny Ci się spodobać. Jest to niezła cegiełka faktycznie ale tez ciekawie napisana, zwłaszcza , że historia króla Artura jest widziana z kobiecej perspektywy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 15:40 Temat postu: |
|
|
Ooo a to mnie zaskoczyłeś
To może byc całkiem ciekawa lektura tym bardziej, że jestem na ukończeniu dośc ciężko się czytającej
Poza tym bardzo lubie historię króla Artura, więc tym bardziej powinno mnie to zainteresowac, muszę popytac znajomych albo zajrzec do biblioteki. Dzięki  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 21:53 Temat postu: |
|
|
Nie ma za co Poza tym taki tytuł jak "Był sobie raz na zawsze król" też może Cie zainteresuje. Także dotyka tematyki arturiańskiej , którą i ja lubię  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 23:20 Temat postu: |
|
|
Kurde chyba braknie mi roku żeby wszystko przeczytac, ale nie odpuszczę, bo w fantastyce mało się orientuje Przeważnie skupiałam się na wszystkich innych gatunkach, więc troche mi uciekło wiadomości co do fantastyki, ale mam zamiar trochę się podszkolic  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 22:09 Temat postu: |
|
|
No fakt , wszystko rozbija się o czas. Ale gdy tylko mogę to staram się czytać ile wlezie Czytać ogólnie rzecz biorąc bardzo lubię, od czasu do czasu przeczytam coś innego ale głównie lubuję się w fantastyce , thrillerach i SF to też służę uprzejmie radą  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amazo

|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 22:41 Temat postu: |
|
|
| Duch napisał: | Nie ma za co Poza tym taki tytuł jak "Był sobie raz na zawsze król" też może Cie zainteresuje. Także dotyka tematyki arturiańskiej , którą i ja lubię  |
Bardzo dobra seria. z poczatku moze wydawac sie troche infantylna, ale w porownaniu z taką Narnią wychodzi obronną reka. Moralizatorstwo... no jest, ale podane z smakiem i bez wrazenia, ze autor czytelnika ma za idiotę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
| Amazo napisał: | | i bez wrazenia, ze autor czytelnika ma za idiotę. |
Oj tego ja nie znoszę u autorów i to bardzo. Taki zabieg potrafi mnie skutecznie od książki odrzucić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amazo

|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 21:56 Temat postu: |
|
|
| Właśnie takie wrażenie miałem czytając Narnię (a dodam, ze mialo to miejsce dawno temu kiedy jeszcze teoretycznie bylem grupa docelowa). White w przeciwienstwie do LEwisa nie ma jakiejs takiej protekcjonalnej otoczki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adas14

|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 0:47 Temat postu: |
|
|
| Tez nie lubie Narnii, ale w "Był sobie raz na zawsze król" też są drazniace momenty, chociaz ogolnie ksiazka jest dobra i lepsza od Narnii |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Duch

|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 20:59 Temat postu: |
|
|
| Adas14 napisał: | | chociaz ogolnie ksiazka jest dobra i lepsza od Narnii |
Jak dla mnie jest zdecydowanie lepsza. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
percy16

|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 16:11 Temat postu: |
|
|
W związku z zamiłowaniami Twojej córki, dobrymi pozycjami książkowymi dla niej są te napisane przez Ricka Riordana. Polecam m.in. całą serię Percy Jackson i bogowie olimpijscy Ciekawa, wciągająca, pełna humoru i niezwykłych przygód  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna11

|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 19:08 Temat postu: Ja polecam |
|
|
"Nes, zapis przygód pilota" - bardzo dobra rzecz dla młodzieży, takiej 12-16 lat. _________________ Kati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 23:05 Temat postu: |
|
|
| Jakub Żulczyk- Zmorojewo i Świątynia- 2 powieści ze wspólnymi bohaterami. Tytus i dwie dziewczyny walczą z siłami ciemności, których przedstawicielka chodzi z nimi do klasy i ma na imię Lidka... Przy okazji można zobaczyć jak działają charyzmatycznie szarlatani. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|