| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 16:48 Temat postu: Witam serdecznie, |
|
|
Jestem uzależniona...od prozy Stephen'a Kinga'a. I mocno zainspirowana jego sukcesem, postanowiłam napisać własną powieść. Męczyłam się nad nią szesnaście miesięcy, ale już 10 lutego 2012 będzie gotowa. Teraz mogę wreszcie odetchnąć i wrócić do świata w realu.
Pozdrawiam _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.M.W.

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 14:45 Temat postu: |
|
|
O jej Dzień dobry.
Może zdradzisz jakiś rąbek tajemnicy odnośnie fabuły? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 15:02 Temat postu: |
|
|
jasne;D To połączenie świata finansów i starych tradycji winnych. Rzecz dzieje się nad Jeziorem Genewskim i w Singapurze. O jej, jak teraz o tym piszę to wstrzymuję oddech... A co dopiero będzie, jak ktoś mi to opublikuje?;D
Pozdrawiam
Kasia _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 23:20 Temat postu: |
|
|
Witam i życzę wszystkiego co dobre (zarówno na forum jak i na niwie pisarskiej).
PS. Z Kinga czytałem tylko "Miasteczko Salem"...  _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.M.W.

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 17:18 Temat postu: |
|
|
Jak ktoś to opublikuje to pozostanie tylko pogratulować, choć teraz także gratuluję za to, że powieść powstała  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 20:15 Temat postu: |
|
|
---------- 20:12 07.02.2012 ----------
Dzięki,
A wiesz, że masz rację. W sumie cieszę się, że napisałam powieść. A jak ktoś to opublikuje, potraktuję to jak bonus;D
Grunt to pozytywne myślenie ;D
---------- 20:15 ----------
Marsac,
Dziękuję!
To przeczytaj jeszcze przynajmniej "Rose Madder" albo "Rękę Mistrza" -- to przynajmniej do połowy. Jak się wciągniesz daj znać i zadam Ci więcej lektury;D
Pozdrawiam _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 22:00 Temat postu: |
|
|
W kolejce czeka u mnie ok. 150 książek A tempo mi spadło dramatycznie.
Ale przyjdzie czas i na S. Kinga.  _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 22:13 Temat postu: |
|
|
:D:D:D:D oj, coś o tym wiem. Właśnie symultanicznie przeglądam maile, słucham aodiobooka na ipadzie, i przeglądam pożyczone z biblioteki na jedną noc wszystkie dostępne Dany Browny;D Muszę podpatrzeć jego schemat prologu. Nie wiem czemu, ale dziś w południe wydało mi się to ważne;D A czas ucieka.
Do napisania:D _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 20:21 Temat postu: |
|
|
| Czy wysyłałaś już książkę do jakiegoś wydawnictwa? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KatarzynaSikora

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 21:02 Temat postu: oj pospieszyłam się |
|
|
---------- 20:31 08.02.2012 ----------
Nie, jeszcze nie. Zacznę w poniedziałek.
Pozdrawiam
---------- 19:52 12.04.2012 ----------
Wbrew deklaracjom nie wysłałam jej do wydawnictw, wciąż miałam wrażenie, że jeszcze można ją doszlifować itd itp :D (to śmiech przez łzy, ale nie znalazłam odp. emotikonu)
Dlatego nie ustawałam w wysiłkach i teraz kiedy korekta już prawie gotowa, postanowiłam pochwalić się moim dziełem na blogu.
Myślę, że do poniedziałku obrobię się z tym wyzwaniem. Ale już dzisiaj o tym mówię.
Ciężko się było zdecydować na taki krok, a z takiej pisanej deklaracji, nie będą mogła się już wycofać.
Uff, ulżyło mi. Zapraszam.
Pozdrawiam
Kasia Sikora
---------- 21:02 13.04.2012 ----------
Przepraszam. Zanim zamieszczę książkę na blogu muszę jednak poczekać na ostateczną korektą. Czyli tę drugą profesjonalną.
Odbywa się to tak, że korekta przysyła mi mój tekst z poprawkami, a potem sugeruje naniesienie poprawek autorskich. Ja, czyt. autorka je nanoszę, a potem odsyłam i dopiero na koniec mam otrzymać całość. Nie chcę więcej deklarować kiedy wreszcie uda mi się skończyć tę diabelską korektę, to już nie zależy ode mnie, dlatego nie potrafię ocenić.
Obiecuję jednak, dać Wam znać, gdy doprowadzimy sprawę do końca. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Dopiero się uczę cierpliwości;D
Pozdrawiam
Kasia Sikora _________________ www.katarzynasikora.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|