| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dr.Agon

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 16:05 Temat postu: Wasz ulubiony komiks? |
|
|
Pytanie jak w temacie.
-Calvin & Hobbes
-Rycerz Janek
-Blacksad
-Titeuf
-Mały Sprytek
[/url] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 18:47 Temat postu: |
|
|
stare dobre komiksy:
Tytus
Kajko i Kokosz
Kleks
Funky Koval
Thorgal |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 13:26 Temat postu: |
|
|
A możecie napisać co się wam w tych komiksach podoba? Czy jakaś ciekawa kreska? Może dobór kolorów? Po prostu rysownik jest marką, czy może scenariusz jest świetny? Bo póki co to wymieniacie i na dobrą sprawę poza nazwami temat nic nie wprowadza. _________________ Gambit Grelfer
http://allegro.pl/show_item.php?item=664513252 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 15:25 Temat postu: |
|
|
| To może zamiast dawać rady sam napiszesz o swoich ulubionych komiksach? Daj przykład. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 17:56 Temat postu: |
|
|
Napisałbym gdybym czytał jakieś zatrzymałem się niestety na poziomie kaczora donalda. Czasami spojrzę na Thorgala, ale jakoś nigdy się w temat nie zagłębiłem. _________________ Gambit Grelfer
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 22:40 Temat postu: |
|
|
| no cóż, bardzo cenię w komiksach dobrą kreskę. Stąd zamiłowanie do komiksów rysowanych przez Rosińskiego "Thorgal" lub "Szninkiel" czy Polcha - "Funky Koval". Charakterystyczny jest Christa ze swoim "Kajkiem i Kokoszem", bo oprócz genialnych rysunków jest też świetny chumor. "Kleks" i "Tytus" to z kolei fajny klimat i sentyment. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edziulka

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 13:10 Temat postu: |
|
|
| GambitGrelfer napisał: | Napisałbym gdybym czytał jakieś zatrzymałem się niestety na poziomie kaczora donalda. Czasami spojrzę na Thorgala, ale jakoś nigdy się w temat nie zagłębiłem. |
Heh, ja też uwielbiałam Kaczora Donalda :]. Czytałam kiedyś Koziołka Matołka, przeglądałam Supermena i to by było na tyle jeśli chodzi o komiksy....
Ostatnio zmieniony przez Edziulka dnia Pon Lut 16, 2009 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 13:39 Temat postu: |
|
|
| taak, Koziołek Matołek to sentyment. Jako dziecko zaczytywałem się w nim. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bruxsa

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 16:47 Temat postu: |
|
|
niewiele komiksów czytałam,
Kajko i Kokosz,
Thorgal
ulubiony Asterix i Obelix |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AngelofMusic

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 20:31 Temat postu: |
|
|
Cóż... za komiksami nigdy nie przepadałam... manga, to co innego:) ale nie koniecznie dla każdego. Kwestia gustu:)
Moja ulubioną mangą jest Ranma1/2. Podoba mi się fabuła (chłopak pod wpływem wody zmienia się w dziewczynę) oraz dobór postaci (najbardziej lubię Akane, Ryogę i Ranmę). Rysunki świetnie wyrażają uczucia bohaterów, podobnie jak ich twarze zdradzają, kto jest dobrym lub złym bohaterem. Jest dużo nieco komicznych wątków, łatwo się w tym pogubić, więc sklerotykom odradzam. _________________ I'm not afraid of Tomorrow,
I'm only scared of Myself... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:44 Temat postu: |
|
|
Oprócz dzieciństwa nie mam żadnych doświadczeń z komiksami. Ale gdyby ktoś polecił mi coś ciekawego, chętnie przeczytam i wtedy będę mogła się wypowiedzieć.
Jakieś propozycje ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:30 Temat postu: |
|
|
Mnie się spodobała seria Blacksad. Ale dlaczego? Hmm, ciężko by było mi wyjaśnić. Kreska ładna, kolory rozsądnie dobrane, świetne kadry z dynamicznymi scenami... Również wciągająca fabuła.
ostatnio widziałem film Watchman: Strażnicy, na podstawie komiksu. Marvel ma u siebie do sprzedania te komiksy chyba jeszcze. Było ze 12 zeszytów w serii. Film mi się bardzo spodobał, ale opinie są bardzo różne. Ja potrafiłem znaleźć motyw powtórzony z batman: mroczny rycerz. ;] _________________ Gambit Grelfer
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 14:13 Temat postu: |
|
|
Dla mnie najważniejsza byłaby fabuła, gdyż nie znam się zbyt na artystycznej stronie... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 18:01 Temat postu: |
|
|
ciągle te dwa Kupujesz blacksad, i masz kompletną historię, a nie fragment historii. W serii bohater się po prostu powtarza czyli... czarny kot detektyw ;] Jednak nie jest to dla dzieci, oj nie. To nie jest cukierkowy kot w butach, tylko kot, który potrafi uderzyć sierpowym i poprawić prostym. Watchmani to właśnie ciągła historia, a komplet kosztuje coś ok. 60-70 zł w wydawnictwie Marvel (tak mi się wydaje) zgromadzone w trzech tomach. _________________ Gambit Grelfer
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 20:50 Temat postu: |
|
|
Dzięki za podpowiedź. W wolnej chwili (mam nadzieję, że nadejdzie ona jak najszybciej) sięgnę po komiks. O wrażeniach na pewno napiszę  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|