Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Książki, mapy odnoszące się do historii Francji.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Przewodniki i mapy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nannar02

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 11:52    Temat postu: Książki, mapy odnoszące się do historii Francji. Odpowiedz z cytatem

Poszukuję map, książek odnoszących się do dziejów Szampanii, Prowansji, Burgundii, Akwitanii, Langwedocji, Bretanii. Pasjonują mnie epoka Arturiańsko-Merowińska. Przy okazji krótka wzmianka o innych moich poszukiwaniach: polskojęzyczne materiały nt. legendarnych dziejów Brytów, Irów i Celtów. Słowianie wschodni (tzw. Polanie Kijowscy a Polanie znad Warty). A oprócz tego: Scytowie, Sarmaci, Słowianie Połabscy (ich wierzenia, zwyczaje,migracje), okres Wielkiej Wędrówki Ludów(Hunowie, podział Madziarów, podział Bułgarów). Mam szerokie "potrzeby historyczne", stąd chętnie "przygarnę" pozycje o tematyce indo-rańskiej i różnych teoriach pochodzenia Słowian, jak i samych Piastów Wielkopolskich.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam:

http://www.gandalf.com.pl/b/historia-francji/

http://www.gandalf.com.pl/s/francja/

http://www.gandalf.com.pl/k/francja/

Może coś się znajdzie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
nannar02

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 14:29    Temat postu: A to mi zaskok .. Odpowiedz z cytatem

Pani edyto .. a ja takiego "ogórdka francuskiego" u Was nie widziałem...A zajrze doń z przyjemnością, byle tylko było tam coś więcej niż mapy samochodowe i przewodniki typu tu jest klasztor z IV w. Saint Bubel-et-Babel, a 2 km dalej źródełko Pankracego, z czasów CeltówSmile A jak się państwo dobrze rozjerzą to na prawo od rynku jet pizzeria założona przez mnicha Nicolasa de Fur w r. 1096, na okazję Pierwszej krucjaty:) Tak mnie Pani tu zaskoczyła, że aż mi się hasło zmyliło Smile)) Pozdrawiam serdecznie z podziękowaniem za radę.Smile)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie znam szczegółów wszystkich książek, jakie znajdują się pod podanymi dwoma (ostatnimi) linkami, ale może coś Pan ciekawego znajdzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Przewodniki i mapy Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: