| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AngelofMusic

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 20:48 Temat postu: Jadwiga Courts-Mahler |
|
|
Nie wiem, czy ktoś z was słyszał kiedyś o takowej autorce. Przypuszczam, że nie. Otóż jest ona niemiecką autorką, która stworzyła naprawdę bardzo rozległą kolekcję (pseudo) dzieł. Coś w stylu harlequin, tyle że torchę (dużo) starsze... Jej książki to głównie (wyłącznie) romanse. Tak, szkoda tylko, że niemal każda książka ma tą samą fabułę... a wszyscy bohaterzy są albo bardzo dobrzy, albo bardzo źli. Nie ma postaci neutralnych, główni bohaterzy są najczęściej gloryfikowani, nie ma w nich nic ludzkiego... zmieniają się tylko imiona. Co sądzicie o takich pozycjach? Ja uważam, że gorsza jest tylko poezja... _________________ I'm not afraid of Tomorrow,
I'm only scared of Myself... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 15:32 Temat postu: |
|
|
Nawet książki tej autorki są w naszej ofercie: sprawdź.
Osobiście napiszę, że nie ciekawi mnie tego typu tematyka, więc żadnej z książek pani Jadwigi Courts-Mahler nie znam.
Jeśli już biorę się za miłosne książki, to czytam klasykę - jak "Romeo i Julia" - czy nieco z bardziej skomplikowaną a dużo bardziej ciekawszą fabułą - jak "List w butelce" _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 16:37 Temat postu: |
|
|
Ojej, ojej, ostrożnie. Liryka to coś co trzeba umieć czytać, a jak się nie umie, to nie zganiać na to, że jest kiepska ;] _________________ Gambit Grelfer
http://allegro.pl/show_item.php?item=664513252 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|