| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
uwe

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 3:28 Temat postu: |
|
|
Ja się słabo znam na fantasy ale czytam aktualnie książkę Tern Nika Pierumowa i:
- czyta się świetnie
- bardzo plastyczne ciekawe opisy
Tak więc mogę polecić  _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:41 Temat postu: |
|
|
Pierumow ma tzw "lekkie pióro" własnie do takich dokładnych, ciekawych opisów i efektów. Rozbudza każdą wyobraźnię  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 22:25 Temat postu: |
|
|
szarosen widzę, że ktoś Ci tu już polecił coś... ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie odpowiedzieć.
Jeżeli podobało ci się Ziemiomorze, to może sięgniesz też po cykl Ekumena tej samej autorki? Pierwsza część to "Świat Rocannona".
Oprócz tego polecam Ci sagę "Diuna" Franka Herberta, a co za tym idzie kontunuację jego syna, Briana.
Frank napisał 6 tomów Kronik Diuny, lecz niestety zmarł i nie dokończył swojego dzieła. Teraz, po ponad 20 latach, jego syn postanowił zamknąć cykl i w Polsce ukazał się już 7 tom, a 8 będzie dostępny w 4 kwartale tego roku.
Bardzo polecam  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|