Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jaka książka dla mnie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
uwe

PostWysłany: Nie Maj 16, 2010 3:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się słabo znam na fantasy ale czytam aktualnie książkę Tern Nika Pierumowa i:
- czyta się świetnie
- bardzo plastyczne ciekawe opisy
Tak więc mogę polecić Smile
nemo

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierumow ma tzw "lekkie pióro" własnie do takich dokładnych, ciekawych opisów i efektów. Rozbudza każdą wyobraźnię Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
joan_stark

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szarosen widzę, że ktoś Ci tu już polecił coś... ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie odpowiedzieć. Wink
Jeżeli podobało ci się Ziemiomorze, to może sięgniesz też po cykl Ekumena tej samej autorki? Pierwsza część to "Świat Rocannona".
Oprócz tego polecam Ci sagę "Diuna" Franka Herberta, a co za tym idzie kontunuację jego syna, Briana.
Frank napisał 6 tomów Kronik Diuny, lecz niestety zmarł i nie dokończył swojego dzieła. Teraz, po ponad 20 latach, jego syn postanowił zamknąć cykl i w Polsce ukazał się już 7 tom, a 8 będzie dostępny w 4 kwartale tego roku.
Bardzo polecam Wink
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: