| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 14:22 Temat postu: |
|
|
Powiem szczerze, że w zeszłym roku nie słyszałam o tym książkowym święcie. A w tym roku dowiedziałam się z czasopisma Bluszcz. Więc będę świętować za ten i zeszły rok  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 14:34 Temat postu: |
|
|
| Madalleno napisał: | Chodziło mi o książkę autorstwa Francie Prose.
Dziękuję za reakcję  |
Ależ przecież książka opowiada o dojrzewaniu, pierwszych miłostkach, bohaterkom jest nastolatka.
Wydaje nam się, że ta pozycja jest dobrze umieszczona w naszej ofercie.
Zatem tym razem, choć reakcja była - efektu nie przyniosła i tytuł ten decyzją kierownika działu informacji o książce pozostaje w kategorii 'literatura młodzieżowa'.
| Madalleno napisał: | | Powiem szczerze, że w zeszłym roku nie słyszałam o tym książkowym święcie. A w tym roku dowiedziałam się z czasopisma Bluszcz. Więc będę świętować za ten i zeszły rok Razz |
Czyli co? Robisz podwójne zakupy?  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 14:39 Temat postu: |
|
|
Wiem, że jest o dojrzewaniu do miłości itd. Po prostu w każdej księgarni widziałam w normalnej kategorii. Także w którymś czasopiśmie czytałam o niej i zdecydowanie nie w kontekście powieści dla młodzieży. Cóż, pozostaje mi pogodzić się z tą decyzją.
A żebyś wiedziała, że zrobię podwójne zakupy, ku uciesze Gandlaf-a  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 15:48 Temat postu: |
|
|
A tak się zastanawiam. Dlaczego tylko jedno wydanie "Pachnidła" jest w kategorii literatura piękna, a reszta w powieści psychologicznej.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 15:54 Temat postu: |
|
|
To dopiero niekonsekwencja
Ale zauważyłam, że z tymi kategoriami to jest niemały problem... Normalnie może nie zwróciłoby się na to uwagi, ale ze względu na tę promocję wyszło to na jaw  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 16:08 Temat postu: |
|
|
To prawda, już któryś raz wychodzą takie nieścisłości. No ale księgarnia jest dosyć duża i książek wiele, więc wybaczmy Gandalfowi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 20:17 Temat postu: |
|
|
A mamy inne wyjście ?  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 7:52 Temat postu: |
|
|
| maja_c napisał: | A tak się zastanawiam. Dlaczego tylko jedno wydanie "Pachnidła" jest w kategorii literatura piękna, a reszta w powieści psychologicznej.  |
Hm. Tak naprawdę, to w tym widoku widać kategorie główne, czyli rzeczywiście wychodzi, że pierwsza pozycja (wydanie bibliofilskie) jest w kategorii 'literatura piękna' a pozostałe w kategorii 'powieść psychologiczna'. Ale jak się kliknie na poszczególne tytuły, to już widać, że wszystkie mają te same, obie, kategorie.
Przekazałam kierownikowi działu informacji o książce, z pewnością do pozostałych trzech zmieni kategorię główną, widzianą od razu na pierwszej stronie . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 13:02 Temat postu: |
|
|
trzeba będzie kupić jakieś książki na Światowy dzień książek
a jakie polecicie mi książki godne przeczytania i posiadania w domu?
lubię książki patriotyczne, o dojrzewaniu i o pierwszych miłościach nastolatków.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 13:11 Temat postu: |
|
|
| Może Ci się spodobać zatem seria "Ala Makota", albo pozycje pani Siesickiej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 6:00 Temat postu: |
|
|
Moje zakupy już zrobione  Czekać tylko na dostarczenie.
Jak tam u was ? Obkupiliście się ?  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 7:39 Temat postu: |
|
|
Z okazji Światowego Dnia Książki życzymy udanych książkowych zakupów, przyjemności z chwil spędzonych nad wciągającą lekturą oraz powodzenia w promowaniu czytelnictwa i uwielbiania dla książek wśród najbliższych .
---------------------------------------------------------------------------------------------
Wszystkie posty nie na temat zostały przeniesione tutaj. Kolejne będą kasowane. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:21 Temat postu: |
|
|
Ja dopiero będę robić dzisiaj zakupy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:32 Temat postu: |
|
|
A zamierzacie komuś sprezentować książkę, tak jak pierwotnie obchodzono ten dzień ?
 _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:39 Temat postu: |
|
|
Skromny budżet licealistki pozwala mi jedynie na obkupienie siebie  |
|