| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:15 Temat postu: Nowa moda ? |
|
|
Ostatnio na rynku pojawiło się wiele książek kulinarnych napisanych przez znanych ludzi niezwiązanych jednak zawodowo z kucharstwem. Takie książki jak:
- "Smak życia, czyli uroda zaczyna się w kuchni" Agnieszka Maciąg
- "Śniadanie w łóżku i inne rozkosze kulinarne" Agnieszka Perepeczko
- "Taniec z garami" Piotr Galiński
Czy myślicie, że wydawanie takich książek ma sens ? Czy warto po nie sięgać ? Czy jest to tylko "nabijanie" dodatkowej kasy na znanym nazwisku ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to nabijanie kasy. Czysta komercha!
A chyba zaczęło się od Bożeny Dykiel...  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 14:17 Temat postu: |
|
|
Mam dokładnie takie samo wrażenie.
Szczerze mówiąc nie posiadam żadnej książki kulinarnej. Gdy potrzebuje pomocy w tej dziedzinie szukam w Internecie lub dzwonię do mamy (szczególnie druga opcja niezawodna)  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 8:39 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się. Chwyt marketingowy i to wszystko. Znana twarz na okładce książki zawsze przyciąga uwagę. Gdyby na książce pt. "I Ty możesz podnieść klapę sedesową" widniała twarz Bogusława Lindy też wszyscy pędziliby do księgarni.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 13:24 Temat postu: |
|
|
a dla mnie prezent z forumowiczem tygodnia  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 14:44 Temat postu: |
|
|
| Namnożyło się ostatnio tych książek kucharskich a ja się zastanawiam po jakie licho? Kto z nich tak naprawdę korzysta? Lubię gotować ale to nie jest powód żeby kupować kolejną książkę która tak naprawdę będzie tylko kurz zbierać. Tylko jedną książkę Poniekąd kucharską Chmielewskiej przeczytałam z przyjemnością a to dlatego że nie przypomina tych klasycznych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 17:58 Temat postu: |
|
|
Bo w tych książkach nie chodzi chyba o gotowanie.
Tak naprawdę prezentuje się nie przepyszne dania tylko własną osobę-autora.
Przepisy są tylko tłem, z którego przebija się niby kucharz. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 18:11 Temat postu: |
|
|
Co innego stare książki kucharskie, bez biografii kucharza, zdjęć i 'ciekawostek" z życia, czyste kilka tysięcy przepisów w książce grubszej niż biblia.  _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 19:29 Temat postu: |
|
|
Człowiek nie powinien jeść wymyślnie. Chleb , woda , kapusta i buraki. Taka dieta dostarczy wszystkie witaminy oraz makro i mikro elementy. Po co nam restauracje , nowi kucharze , wschodnie przyprawy. .Tak Tak _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 20:24 Temat postu: |
|
|
brujo rzadko bywasz w kuchni?
bo | Cytat: | | Chleb , woda , kapusta i buraki | to wystarczający zestaw by stworzyć setki potraw, również wymyslnych  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 8:53 Temat postu: |
|
|
Masz racje same buraki , można podać na sto sposobów.
Buraki z solą , buraki z pieprzem , buraki z kapustą , buraki na gorąco, deser burakowy,
Lody burakowe , buraki na Szwedzkim półmisku , budyń burakowy, buraczki z ćwikłą , papka buraczkowa…
I wiele więcej . To dowodzi jakim jestem wyśmienitym kucharzem. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 8:57 Temat postu: |
|
|
No, ale myśl, że buraczki można podać na milion sposobów nie była Twoja No i nie wspomniałeś o buraczkach z jabłkiem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:04 Temat postu: |
|
|
Myśl ,że to nie moja myśl, również nie należy do ciebie. Wszyscy ludzie posiadają pamięć zbiorczą. Zostałaś zaprogramowana jak każdy dobry robot kuchenny. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:05 Temat postu: |
|
|
A tak, słyszałam o tej teorii, że wszystkie pojedyncze świadomości łączą się w jedną Świadomość. Niech będzie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 9:08 Temat postu: |
|
|
Wszyscy wszystko wiedzą i bądź tu człowieku kreatywny. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|