Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowa moda ?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maddziaa

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja właśnie raczej unikam tego typu książek. Po paru egzemplarzach nie znalazłam nic interesującego i dałam sobie spokój, szkoda pieniędzy. Zresztą w ogóle ostatnio mało kupuję książek kulinarnych i to nie tylko gwiazdorów. Niestety często w jednej książce znajdę tylko kilka mi odpowiadających przepisów, w innej kolejne kilka, dlatego wolę internet jeśli chodzi o gotowanie. Ale nie ukrywam, że książki są częstą inspiracją, by szukać, szukać i udoskonalać!
fenek6665

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj właśnie dostała mi się do rąk książka kulinarna i zobaczyłem ciekawy i bardzo prosty przepis na staropolskie kluseczki. Starłem margarynę, dodałęm jajka i wsypałem tyle bułki tartej, żeby ciasto było plastyczne i nie za mocno twarde. Uformowałem kluseczki i ugotowałem w osolonym wrzątku- było niedobre, ale jaką miałem satysfakcję Very Happy Very Happy

Jako że miałem jeszcze ochotę coś upichcić (muszę się wam pochwalić) samodzielnie zrobiłem sos pomidorowy( z pomidorów- nie z koncentratu) z makaronem. Dodałem cebuli, pieprzu ziołowego i sporo bazylii. Wyszedł bardzo dobre( nawet nie spodziewałem się, że mi wyjdzie, także jest sukces). Wogóle wakacje to czas, kiedy mam więcej czasu i ochoty stać przy kuchence. I polecam do tego inspirujące książki, jak "Moje życie we Francji" Julii Child. Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: