| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
joan_stark

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 22:17 Temat postu: |
|
|
Polecam dwie antologie opowiadań: Wielka księga horroru tom I i II. Wydawnictwo Fabryka słów oprócz takich zbiorów opowiadań grozy, wydało też dwa tomy opowiadań o czarodziejach.
Okładki są świetnie zrobione, papier dobrej jakości, a zawartość taka, że nic, tylko czytać  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nessa

|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 5:39 Temat postu: |
|
|
| Polecam ,,Malowany Człowiek " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 12:07 Temat postu: |
|
|
Jest taka dosyć zabawna książka Eugeniusza Dębskiego Niegrzeszny mag całkiem ciekawa mojemu młodszemu bratu też się bardzo podobała _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 8:55 Temat postu: |
|
|
| joan_stark napisał: | Polecam dwie antologie opowiadań: Wielka księga horroru tom I i II. Wydawnictwo Fabryka słów oprócz takich zbiorów opowiadań grozy, wydało też dwa tomy opowiadań o czarodziejach.
Okładki są świetnie zrobione, papier dobrej jakości, a zawartość taka, że nic, tylko czytać  |
A jak kupujesz książki to przeważnie okazuje się, że opowiadania te już masz lub czytałeś tylko w innych tomach.
To mnie właśnie najbardziej wkurza w polityce tego wydawnictwa, czyli jakieś kompilacje opowiadań. W domciu mam już chyba 3 egzemplarze książek z tego wydawnictwa w których jet to samo opowiadanie. Wkurzające lekko. _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 11:07 Temat postu: |
|
|
Marx akurat w dwóch antologiach które mam opowiadania się nie powtarzają, ale wezmę sobie twoją opinię pod uwagę i będę sprawdzać gdy następnym razem będę chciała jakąś kupić. Powtarzanie opowiadania w kilku książkach to według mnie oszukiwanie nabywcy, bo kupujemy dwa razy to samo  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 21:10 Temat postu: |
|
|
Ale to częste także w antologiach opowiadań innych wydawnictw _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 20:19 Temat postu: |
|
|
Niestety Zysk i s-ka zrobił coś podobnego z Lovecraftem
Wydał Opowieści o makabrze i koszmarze, Sny o terrorze i śmierci i Droga do szaleństwa. Do tego powstały Najlepsze opowiadania (chyba 2 tomy). I często opowiadania się powtarzają  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
|
| Powrót do góry |
|
 |
BaniaQ

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 17:15 Temat postu: |
|
|
Fabryka słów wydaje wiele przeciętnych książek, ale 2 nazwiska rekompensują to z nawiązką: Grzędowicz i Pilipiuk. Obecnie Grzędowicz jest moim ulubionym polskim pisarzem i mam nadzieję, że jeszcze przez wiele lat będzie trzymał poziom, do którego mnie przyzwyczaił . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 18:01 Temat postu: |
|
|
Z "Fabryki Słów" polecam zbiór opowiadań pt. "Noc szarańczy" J .T. Olejniczaka.Opowieści dośc niepokojące i zapadające dzięki temu w pamięc... _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|