| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
A ja się wybiję i powiem, że jakoś Pratchett nie przypadł mi do gustu, ale przeczytałam tylko jedną jego książkę. W najbliższym czasie planuję drugie podejście, więc kto wie... _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 22:04 Temat postu: |
|
|
A którą książkę przeczytałaś Akiko?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 22:08 Temat postu: |
|
|
Straż! Straż! Zanudziła mnie ta książka tak szczerze, ale jak już wyżej pisałam zrobię kolejne podejście. _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 22:11 Temat postu: |
|
|
Hm ... Straży nie doczytałam do końca (ale początek też średnio mi się podobał). Na początek polecałabym Ci Morta, bo ten wg mnie jest świetny ... ponoć Kosiarz też jest fajny, ale ja nie czytałam, więc nie wiem.
Może jednak dasz się przekonać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 22:17 Temat postu: |
|
|
Pójdę za Twoją radą i jak tylko przeczytam to, co zamierzam (głównie książki do pracy licencjackiej - masakra) to zabieram się za Pratchetta. _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 10:27 Temat postu: |
|
|
"Kosiarz" nie jest fajny... on jest mistrzowski
Jeśli chcesz poznać tą najlepszą stronę twórczości Pratchett'a, to go jak najbardziej polecam. Niektóre momenty powalają na kolana  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 19:04 Temat postu: |
|
|
Polecam drugie podejście. Ja zaczęłam swoją przygodę z Pratchetem od "Ciemnej strony słońca", która wydała mi się upiornie nudna. Potem przeczytałam "Wolnych Ciutludzi" - to było powalające, śmiałam się cały czas
Planuję przeczytanie ksiażki, którą napisał z Neilem Gaimanem, ale nie wiem, kiedy do tego dojdzie  _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
cudzyslow.bloog.pl/fantasy.bloog.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phantomka91

|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 20:29 Temat postu: |
|
|
Ciutludzie.. a tak, pojawiali się też w Kapeluszu pełnym nieba, czytałam też Złodzieja czasu. Obie książki bardzo przypadły mi do gustu
| Cytat: | | Planuję przeczytanie ksiażki, którą napisał z Neilem Gaimanem, ale nie wiem, kiedy do tego dojdzie |
A mogłabyś Sally podać tytuł tej książki? Ja również chętnie ją przeczytam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
William Fate

|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 21:59 Temat postu: |
|
|
Ja do tego autora nie potrafię się przekonać. Jego książki, wydają mi się nudne... Mogę się mylić, każdy ma swoje zdanie ale jakoś mi nie przypadły do gustu . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 23:30 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ja do tego autora nie potrafię się przekonać. Jego książki, wydają mi się nudne... Mogę się mylić, każdy ma swoje zdanie ale jakoś mi nie przypadły do gustu |
Zabić
Kwestia gustu. Jestem prawie przekonany, że mojej najbliższej rodzince też żadna by się nie spodobała.  _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 13:20 Temat postu: |
|
|
| phantomka91 napisał: |
A mogłabyś Sally podać tytuł tej książki? Ja również chętnie ją przeczytam  |
"Dobry Omen" _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
cudzyslow.bloog.pl/fantasy.bloog.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Endemia

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 16:23 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z was czytał może "Humor i mądrość Świata Dysku"?? Zastanawiam się nad jej kupnem, ale nie wiem czy warto...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 14:02 Temat postu: |
|
|
Ja ją tylko przeglądałam, ale z tego, co było tam zawarte wynika, że to naprawdę calkiem fajna lekturka. No i ma ładną okładkę...  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Endemia

|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 20:33 Temat postu: |
|
|
Zdecydowałam się kupić "Humor..." i nie żałuję, co prawda nie ma wszystkich najlepszych cytatów z całego cyklu, ale to świetna powtórka z Pratchetta i wydanie jest jak najbardziej zaletą książki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 16:46 Temat postu: |
|
|
Oj tak, też chętnie bym ją sobie kupiła. A może jakiś Mikołaj mi ją akurat sprezentuje, kto wie?...  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|