| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hologram0

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 16:37 Temat postu: Stephen King |
|
|
Mistrz horroru ze stanu Maine. Ikona amerykańskiej literatury. Pisał książki beznadziejne i książki genialne. Wiele z jego książek doczekało się ekranizacji. Na pewno znajdą się na tym forum zagorzali fani Kinga i tych zapraszam do dyskusji. _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 16:39 Temat postu: |
|
|
Ja póki co przeczytałam Lśnienie w wersji angielskiej i odczucia mam bardzo pozytywne. Jakie dzieła Kinga zaliczyć można jeszcze do genialnych? Co przeczytać trzeba? :> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 16:45 Temat postu: |
|
|
"Misery", "Carrie", "Zielona mila" i "Miasteczko Salem" są moim zdaniem najlepsze. Jest oczywiście jeszcze cykl "Mroczna Wieża", ale to jest dla zaawansowanych, oraz dla fanów fantasy. Ja zacząłem od "Miasteczka Salem", a potem było "Lśnienie". King napisał wiele fatalnych tytułów i lepiej nie czytać na chybił, trafił bo się można zawieść. _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 19:05 Temat postu: |
|
|
| Świetny! Mistrz bezkonkurencyjny. W każdej z jego książek zawsze znajduje coś co sprawia że ciągle myśle o rozwoju akcji i wracam do czytania z ogromną przyjemnościa. Z książek któe czytałam najbardziej podobała mi się "Carrie" i "Smętarz dla zwierzaków" polecam serdecznie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 14:17 Temat postu: |
|
|
Właśnie czytam "Zieloną Milę" i muzę przyznać, że książka jest wciągająca. Ma tylko 1 wadę, nie można czytać jej przed snem. (Właściwie to można, ale konsekwencje mogą być straszne ) _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 14:31 Temat postu: |
|
|
A masz jakieś koszmarne sny ?
Ja szczerze mówiąc, nie mogłam nawet filmu obejrzeć. To znaczy obejrzałam pierwsze sceny i wiedziałam już, że nie wytrzymam reszty.. Za słaba jestem... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 16:07 Temat postu: |
|
|
A ja obejrzałam film bez większych ataków lęku Film notabene bardzo dobry. Nie czytałam książki, ale nabieram na nią ochoty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 17:01 Temat postu: |
|
|
Słyszałam, że film dobry... ale bałam się go oglądać... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 17:31 Temat postu: |
|
|
Sen służy odpoczynkowi ciału i umysłowi. Po co nękać umysł?  _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 8:47 Temat postu: |
|
|
Lepiej oglądać filmy rano albo w południe. Może nie zrobią zamierzonego efektu, ale będziecie mogli spać w spokoju.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Mi lepiej ogląda się wieczorami i czyta zreszta też a ten dreszczyk u Kinga przed snem możę być całkiem przyjemny. Sny potem są ciekawe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 5:43 Temat postu: |
|
|
| Moja ulubiona książka jego autorstwa to Christine - by the way mój pierwszy horror obejrzany na szklanym ekranie. Oprócz tego "To" - gruba kniga i niewygodnie się czyta, ale warto! I na deser Sklepik z marzeniami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:08 Temat postu: |
|
|
| Jeśli chodzi o ekranizacje jego ksiązek to widzialam 'Carrie' ktora niestety mnie rozczarowala i 'Lśnienie' ale to bylo bardzo dawno i chyba bylam za mloda bo film wydawal mi sie jakis trudny ;p |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 8:31 Temat postu: |
|
|
na razie przeczytałam "Lśnienie", "Rękę Mistrza" a zapowiada się że dopiero zaczynam poznawać twórczość tego pisarza. "Ręka Mistrza" była bardzo wciągająca, moim skromnym zdaniem lepsza niż lsnienie. Polecam _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 17:50 Temat postu: |
|
|
| Czy ktoś czytał już nowy tom opowiadań mistrza Kinga? |
|
| Powrót do góry |