| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Duch

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 20:57 Temat postu: |
|
|
| wiktoria92 napisał: | | Lubie w niej to ze opowiesc Kinga przeplata sie z roznymi artykulami i fragmentami innych ksiazek przez co wiarygodnosc jest wieksza. |
To akurat też mi się podoba , zacząłem doceniać takie smaczki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 17:24 Temat postu: |
|
|
| Duch napisał: | | wiktoria92 napisał: | | Lubie w niej to ze opowiesc Kinga przeplata sie z roznymi artykulami i fragmentami innych ksiazek przez co wiarygodnosc jest wieksza. |
To akurat też mi się podoba , zacząłem doceniać takie smaczki  |
To dziwne bo jak czytalam ksiazke to za kazdym razem obiecywalam sobie ze musze wejsc do internetu i doczytac wiecej szczegolow zwizanych z tym zjawiskiem ( w efekcie oczywiscie tego nie zrobilam ale wsyztsko przede mna..)
Wczoraj ogladalam 1408 i wlasciwie dosc ciekawy film. Nie wiem czy myle tytuly ale wydaje mi sie ze widzialam tez inna wersje filmu ( z Jimmem Careyem) mowi Wam to cos? Ta ktora ogladalam wczoraj to z Samuelem L. Jaksonem.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 11:19 Temat postu: |
|
|
| Ten film o którym mówisz to pewnie "Numer 23" - ale to zupełnie inna historia, choć też obsesyjna i ze S. Kingiem nie ma nic wspólnego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 15:52 Temat postu: |
|
|
| Carmen82 napisał: | | Ten film o którym mówisz to pewnie "Numer 23" - ale to zupełnie inna historia, choć też obsesyjna i ze S. Kingiem nie ma nic wspólnego. |
Tak sobie juz doczytalam
Ostatnio siegnelam po Lśnienie w rezyserii Kuricka i na tle ksiazki wypada marnie ale to na pewno tez kwestia tego ze jestesmy przyzwyczajeni do innego rodzaju horrorow. Z lepszymi efektami i cala reszta.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 19:12 Temat postu: |
|
|
| Nabył już ktoś może najnowszą książkę mistrza Kinga? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 15:32 Temat postu: |
|
|
Zakupiłem zaraz jak się pojawiła w księgarni w miękkiej oprawie - twarda okładka jakoś mi nie pasuje w przypadku czarnej bezgwiezdnej nocy. Wiele sobie po zawartych w zbiorku mini - powieściach obiecuję w kontekście psychologicznym, no ale zobaczymy. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
And nobody can hear you scream
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 7:15 Temat postu: |
|
|
Kończę właśnie tą książkę, zostało mi niecałe jedno opowiadanie. Czyta się wciągająco, zabierałam ją do łóżka, pracy, komunikacji miejskiej, bo nie mogłam się oderwać.
Ale zbyt głębokiej psychologii tam jednak nie znajdziesz. King to mistrz przede wszystkim postaci i opowieści. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartex

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 14:05 Temat postu: |
|
|
| Skończyłem niedawno "Desperacje". Była to moja pierwsza książka Kinga i powiem szczerze: zawiodłem się. Pierwsze 100 stron- super, do 200- niezłe, ale potem nudne to dosyć. Ani straszne, ani zaskakujące. Możliwe, że akurat trafiłem na szrot jego twórczości, więc nie zrażam się i pewnie jeszcze po coś sięgnę, ale nie mam na to teraz jakiejś wielkiej ochoty. Mam wrażenie, że autor poświęca ogromne ilości opisów na rzeczy mało ważne, jednocześnie zakrywając opisy rzeczy ważnych. Całkowitą wiarygodność horror (?) utracił dla mnie wartość w momencie, gdy miasto spływa krwią, a grupka pobitych ludzi puszcza między sobą marne żarciki. Słabe, może nie beznadziejne, ale jednak słabe. 3/10 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angelikaaa

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 21:33 Temat postu: |
|
|
Również zawiodłam się na mistrzu Kingu gdy niedawno pierwszy raz sięgnęłam po jego powieśc. Padło na Cujo niestety dopiero teraz po przeczytaniu całego wątku wiem, że jego książek nie można czytac sugerując się wyłącznie jego nazwiskiem, bo ma na koncie kilka niewypałów. Nawet nie skończyłam, ale to tylko przez inną książkę, na którą miałam wielką ochotę Ale nie poddaję się, przeczytam kilka jego lepszych pozycji i na pewno kiedyś skończę Cujo. _________________ nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 10:45 Temat postu: |
|
|
Dla początkujących z Kingiem poleciłabym:
Carrie
Miasteczko Salem
Sklep z pamiątkami
Lśnienie
Podpalaczka
Christine (ja od tej zaczęłam)
Dla początkujących z Kingiem nie polecam:
Desperacji
Cujo (pisana pod wpływem "środków dopingujących" do czego autor się przyznaje)
Misery |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 21:04 Temat postu: |
|
|
Teraz to mnie zaskoczylas z tym Cujo Carmen Po ksiazce widac ze zostala tak a nie inaczej napisana? W zwiazku z tym ze nie jestes poczatkujaca jezeli chodzi o Kinga tez oceniasz ja jako marna?;> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 21:56 Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie marną, ale napewno nie najlepszą. Marny zaś jest film na podstawie Cujo.
Przez Misery nie przeszłam do dziś - chociaż przeczytałam prawie wszystkie jego książki. Widziałam film i jest naprawdę dobry. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 12:31 Temat postu: |
|
|
| Jezeli chodzi Mystery to film tez bardzo mi sie podobal. Niestety po ksiazke jeszcze nie siegnelam. Nie wiem jak z "TO" ale usilowalam obejrzec film. Dosc stary i nie podolalam niestety. Straszna nuda. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bolshoi

|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 15:22 Temat postu: |
|
|
Mogę z czystym sumieniem polecić "TO" zarówno książkę jak i film, jest to moja ulubiona powieść Kinga i mimo że mega długa to historia jest świetna a postacie i relacje które są między nimi genialne. Film również jest dobry ale proponuję obejrzec go dopiero po przeczytaniu książki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 10:32 Temat postu: |
|
|
---------- 15:41 21.12.2011 ----------
A ja,wszystkim polecam S.Kinga!napisal on ponad 50 ksiazek,z ktorych ja przeczytalam ponad 30 i nie zawiodlam sie,prawie nigdy.Moge powiedziec,ze poza "Komorka","Rokiem wilkolaka","Oczami smoka" i "Colorado kid",wszyskie inne przeczytalam z przyjemnoscia.Ostatnia,ktora przeczytalam jest "Lowca snow" i podobala mi sie bardzo,nawet sie przy niej usmialam.Jezeli mialabym komus polecic ktoras z jego ksiazek,bylyby to napewno;"Reka mistrza","Historia Lisey","Rose madder","Dolores Claiborne","Gra Geralda","Chudszy","Czwarta po polnocy" i "Cmetarz zwiezat".Zaznaczam,ze czytam duzo i nie tylko S.Kinga,ale zawsze wracam do niego z niecierpliwoscia.Pozdrawiam wszystkich czytomanow...
---------- 10:00 08.01.2012 ----------
Mam jeszcze do przeczytania okolo 18 ksiazek Kinga,dzisiaj rozpoczynam "Uciekiniera" i jak zawsze,jestem bardzo ciekawa...Jezeli ktos z Was,chce mnie w jakis sposob przygotowac...to czekam z niecierpliwoscia.ciao,teri
---------- 10:32 12.01.2012 ----------
W mojej ostatniej wypowiedzi pomylilam sie...policzylam dobrze i mam do przeczytania jeszcze,nie 18 ksiazek tego autora,ale okolo 26.No i bardzo sie ciesze,ze zostalo mi jeszcze tyle!Wlasnie skonczylam czytac "Uciekiniera".Zadko nie polecam jego ksiazek.I ciesze sie,ze nie musze tego robic tym razem.Moze nie jest to idealna ksiazka,bez wad,nie jest to typowy horror,bardziej fantasy.Akcja jest dynamiczna,porywajaca i zaskakujaca.Zdecydowanie warto.ciao,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna
-> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror |
Wszystkie czasy w strefie GMT Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
|
| Strona 9 z 9 |
|