| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bergisel

|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 20:43 Temat postu: |
|
|
Nic a nic, właśnie w wakacje mam zamiar się zapoznać. _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 20:07 Temat postu: |
|
|
Ostatnio czytałem książkę jednego z noblistów- Jose Saramago "Miasto ślepców". Książka niesamowita! Poraża czytelnika. Jestem szczerze zauroczony tą książką i mogę polecić ją każdemu( chyba, że z wyjątkiem dzieci biorąc pod uwagę niektóre treści... ). Chylę czoła przed autorem. Świetnie napisana, istne dzieło!
Natomiast jeśli chodzi o kontynuację książki, czyli o "Miasto białych kart", to nie podobała mi się tak, jak część pierwsza. Nie było w niej tego pomysłu, tego fenomenu jaką była w poprzedniej biała ślepota. W skrócie: nie zaintrygowała mnie. Ogólnie jednak uważam, że warto przeczytać obie części, lub chociaż pierwszą z książek. Portugalczyk miał świetny pomysł na tę książkę |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BlackXaida

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 20:11 Temat postu: |
|
|
| jeśli chodzi o noblistów, to wstyd się przyznawać jakie mam zaległości. zbieram się i zbieram, żeby je nadrobić, ale czeka na mnie stosik książek do przeczytania na wczoraj. I co zrobić? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 11:47 Temat postu: |
|
|
Widzę, że temat przycichł, a warto by może porozmawiać o tegorocznym wyborze.
Nagrodę otrzyma (chyba dobrze znany w Polsce) Mario Vargas Llosa za "za odwzorowanie struktur władzy i stanowcze obrazy indywidualnego oporu, buntu i porażki" _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|