| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Yasmeen

|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 21:28 Temat postu: |
|
|
| przeczytałam dość dawno 1,2 i 4 tom z całej kroniki. jak dlamnie standardowe pokazanie wampira. teraz chcę przeczytać reszte kroniki bo nawet mi sie spodobała, sam styl pisania autorki jest dosć ciekawy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 19:17 Temat postu: |
|
|
Czytałam większość książek z Kronik wampirzych, choć przyznać, że nie po kolei. Oczywiście zaczęłam od Wywiadu z wampirem i Wampira Lestata. Te dwie książki urzekły mnie najbardziej. Mniej podobała mi się część trzecia. Póżniej sięgnęłam po szóstą, choć był ktoś, kto mi odradzal. I powiem, że też mi się spodobała, bo ma w sobie coś nietypowego. Jest dość mroczna, ale co najważniejsze bije od niej erotyzmem, który niektórych może odstraszyć, ale ja uważam, że odwaga i przede wszystkim umiejętność opisania takich scen powinna być ceniona.
Część ósma, czyli Krew i złoto strasznie mnie zanudziła. To jedna z gorszych książek. Za dużo szczegółów i przedługaśne opisy, co sprawiło, że intrygująca historia wampira Mariusa stała się męcząca.
Dwóch ostatnich książek wolałabym nie przeczytać. Psują one w ogóle wizję, którą stworzyła Rice w pierwszych częściach. Lestat już nie jest tam taki, jakiego go poznajemy na początku.
Za to polecam czytelnikom "Nowe kroniki wampirze", czyli Pandorę i Wampira Vittorio. Powrót do świetności Anne Rice. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|