| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Peregrin

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:44 Temat postu: |
|
|
Bracia Grimm, Andersen i Basnie z 1001 Nocy, wszystko to czytałam jako dziecko. Aż mnie kusi, żeby jechać do domu rodziców i odnaleźć te pozycje wśród innych książek! A najzabawniejsze jest to, że jeszcze wczoraj wieczorem opowiadałam mojemu chlopakowi historię o Kiężniczce na Ziarnku Grochu, bo ta najbardziej utkwiła mi w pamięci! ech ,to były cudowne, złote czasy! A mówiąc o złocie, skup złota prowadzi Złoty Zysk .
Ostatnio zmieniony przez Peregrin dnia Czw Gru 16, 2010 15:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tom-ek

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 15:25 Temat postu: |
|
|
| basnie Andersena.. milo powspominac.. ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 15:41 Temat postu: |
|
|
Ja ku radości mam je na pułce nad sobą i czasami wracam, a najczęściej jak młodsza młodzież z mojej rodziny przyjedzie. Wtedy mam idelaną wymówkę  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tom-ek

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 15:26 Temat postu: |
|
|
u mnie leza elegancko w pudelku a wracac to wracam sobie co jakis czas wieczorem przed snem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 17:41 Temat postu: |
|
|
Ja dostałam takie extra wydanie baśni na chrzciny od mojej chrzestnej. I w tej książce - jako zakładka? - odkąd pamiętam jest moja fotka zamieszczona w gazecie - z kolei przez chrzestnego - jak się w wanience pluskam . Urocze więc podwójny sentyment do zbioru  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 18:50 Temat postu: |
|
|
Jak byłam mała to zawsze udawałam, że jestem jedną z postaci tak długo aż padłam ze zmęczenia i zasypiałam co moja mama przyjmowała z ulgą  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 10:08 Temat postu: |
|
|
W dzieciństwie lubiłem po wielokroć czytać baśnie Andersena. Ale tak naprawdę, to najpiękniejszą baśnią tego okresu pozostanie dla mnie inne dzieło - " Robinson Cruoze". Trochę to dziwne, ale jakoś tak wyszło że powieść zmieszałem z baśnią .... Może sprawiła to aura odległych mórz południowych ...? _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Peregrin

|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 12:09 Temat postu: |
|
|
Ja pierwszego Robinsona wysłuchałam z płyty winylowej! To było coś. Stamtąd też się dowiedziałam, co to są Ogniki Świętego Elma!
Ech, to były czasy, a młodsza siostra musiała odgrywać rolę Piętaszka!
Sprzedaż złota też prowadziliśmy, to dopiero był frajda! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|