Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

"Uważaj! Nie pozaginaj rogów!"
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Czytelnik11

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja lubię książki z takim sznureczkiem , który służy do zaznaczania , bardzo wygodne Very Happy Rzadko spotykane niestety , ostatnio widziałem chyba w którymś Mikołajek , parę lat temu.
"Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?"
Tolkien.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
18alexa18

PostWysłany: Wto Paź 11, 2011 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie sznureczki są teraz tylko w niektórych kalendarzach formatu a4/ a5... Zawsze można zanieśc książkę do introligatora i poprosic o zrobienie czegoś takiego, co pewnie jednak nie jest takie proste zważając na obecny sposób wykonywania książek...

Szczerze mówiąc ostatnio traktuję wszystko jak zakładkę, co tylko mi wpadnie w ręce. Nieważne, czy to kawałek kartki czy jakaś wygnieciona tasiemka. Nie przywiązuję do tego szczególnej wagi, ot i tyle. Smile
fenek6665

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale przyznajcie, że pozaginane rogi, to jeszcze nic. W mojej starej podstawówce mieliśmy bibliotekę szkolną ze starymi, "wyczytanymi" książkami, oprawionymi w szary papier. Czasem miałem wrażenie, że ludzie zamiast zakładek używają jakichś tłustych placków, albo jedzą obiad nad książkami. Przykro było na to patrzeć, tym bardziej, że ja swoje książki traktuję jak świętość. Zagięcie rożka byłoby jak okaleczenie! Jeśli wypożyczam książkę z biblioteki, to też ostrożnie się z nią obchodzę...
wiktoria92

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jezeli chodzi o zakładki to wolicie :
a) papierową zakładkę
b) kawałek świstka który wpadnie pod rękę
c) zakładki metalowe - obecnie traktowane wręcz jak biżuteria
?

Osobiscie wybieram pierwszą opcję. Te metalowe podobają mi się ale wydaje mi się że nie są dobre dla "zdrowia" książki.
Powrót do góry
Czytelnik11

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również zdecydowanie preferuję papierowe zakładki, ale rzadko mogę sobie pozwolić na taki " rarytas" Sad .
"Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?"
Tolkien.
Powrót do góry
Kmaro

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 0:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja od zawsze stosowałem zakładkę papierową, ponieważ zależało mi aby była jak najcieńsza tak aby potem nie było odgięć w książce tam gdzie długo pozostawała.....ale jakieś 2 miesiące temu, dostałem z Belgi zakładkę z magnesem i powiem, że mimo początkowych oporów spodobała mi się Razz mocną stroną jest to, że od razu wiem gdzie jest zaznaczone i nie muszę martwić się, że mi wypadnie Very Happy
Carmen82

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja po prostu pamiętam gdzie skończyłam Wink
Powrót do góry
Wiki

PostWysłany: Pon Maj 14, 2012 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam dużo zakładek, więc je używam - to jasne Wink. Nie lubię zaginać rogów i prawie nigdy tego nie robię. Chyba kiedyś zdarzyło mi się w jednej książce oczywiście swojej zaginać karty, ale przypominam sobie tylko ten jeden, malutki wyjątek.
Powrót do góry
wiktoria92

PostWysłany: Wto Maj 15, 2012 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carmen pamietasz nr strony na której kończyłas czy kartkujesz i po prostu po tresci Smile?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strona 13 z 13

Skocz do: