| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wiktoria92

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 20:12 Temat postu: |
|
|
| Wiesci Whartona. Jestem juz troche za polowa. Poki co nie porwala mnie jakos wybitnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 7:17 Temat postu: |
|
|
| Skonczylam "Aniola smierci" Alexa Scarrowa,ksiazka o fanatyzmie religijnym,ktory istnial od zawsze,zadna rewelacja ale wciaga,jak na debiut niezla.Zaczne czytac "Buick 8" Stephena Kinga,pozdrawiam,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 22:07 Temat postu: |
|
|
"Przenicowany świat" Strugaccy. Nieskomplikowane jak na nich.
Chcę ją szybko przeczytać bo mam już film nakręcony przez Rosjan na jej podstawie (z 2009 roku). _________________ Pierwsze w Polsce forum o puzzlach
Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 23:32 Temat postu: |
|
|
Przenoszę się z powrotem w świat powieści historycznych Tym razem padło na " Jajko Salaiego " Rity Monaldi i Francesco Sorti, miałem już okazje czytać książki tych zdolnych dziennikarzy z Włoch i liczę, że się na nich nie zawiodę  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 13:06 Temat postu: |
|
|
| Hakan Nesser "Karambol". Szwedzki pisarz, popularny szwedzki kryminał i znana postać komisarza Van Veeterena (seria powieści na podstawie których powstał serial TV). Mimo, że znamy zabójcę i zamordowanego od samego początku, książka wciąga. W 2000r. ogłoszono tą powieść najlepszym nordyckim kryminałem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 11:15 Temat postu: |
|
|
---------- 14:40 12.02.2012 ----------
Ja skonczylam czytac Stephena Kinga "Buick 8",nie jest to zadna rewelacja,nie najlepsza z jego ksiazek ale i tak warto,ja lubie jego tworczosc i ciesze sie na kazda z jego ksiazek,ktora czeka na mnie na polce.Napewno nie brakuje mu wyobrazni przez duze W.W kazdym razie,jak zwykle wszystkim jego fanom,polecam.Zaczelam czytac ksiazke Cynthi Ozick "Dziedzic migotliwego swiata",pozdrawiam,teri
---------- 11:15 16.02.2012 ----------
No i skonczylam nareszcie ksiazke "Dziedzic migotliwego swiata",strasznie ciezka lektura,przygnebiajaca,szara,smutna...Zaczne czytac "Dom siostr" Charlotte Link,pozdrawiam,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 21:26 Temat postu: |
|
|
Pora na kolejną książkę, tym razem wracam do skandynawskich klimatów, czyli jak każdy się domyśla kolejna mroczna lektura A mówiąc dokładniej zabieram się za thriller duńskiego pisarza Jussi Adler - Olsena "Zabójca bażantów" , jest to jedna z książek autora opisująca rozwiązywanie tajemniczych spraw przez duńską policje z Departamentu Q  _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 21:45 Temat postu: |
|
|
" Lód" Jacek Dukaj. Zabieram się od tygodnia, i zaczynam od jutra. Książka podobno bardzo trudna, będę musiał się skupić- mam nadzieję, że będzie warto.
Może ktoś czytał ?  _________________ "Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?"
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 18:48 Temat postu: |
|
|
| J. Głowacki "My sweet Raskolnikow". Wesoła opowieść o rodakach za granicą. Zetknięcie ówczesnych (1977r.) Polaków z francuską rzeczywistością. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 7:54 Temat postu: |
|
|
---------- 16:53 21.02.2012 ----------
Przeczytalam trzecia ksiazke Charlotte Link "Dom siostr" no i nie zawiodlam sie znowu.Podobaly mi sie wszystkie trzy,ale ta najbardziej.Pieknie opowiedziana saga rodzinna z watkiem kryminalnym,trzymajaca w napieciu,przeczytana jednym "chaustem".Juz nie moge doczekac sie,zeby przeczytac nastepne jej ksiazki.
Zaczne czytac "Droge" Cormaca McCarthy,pozdrawiam,teri
---------- 07:54 23.02.2012 ----------
W jeden dzien przeczytalam ksiazke "Droga" Cormaca McCarthy.Chcialam skonczyc ja jak najszybciej,mialam wrazenie,ze parzy mnie w rece.Przerazajaca,przygnebiajaca,mroczna,ponura...A zarazem,podobala mi sie bardzo,doslownie nie moglam sie od niej oderwac.Pieknie napisana,wzrusza.Balam sie zakonczenia,caly czas myslalam,jak to sie skonczy...Nagrody,ktore zdobyla,sa calkowicie zasluzone.Nie bede jej polecac,nie dodam jej do moich ulubionych,ale daje jej najwyzsza ocene.
Zaczelam czytac nastepna ksiazke mojego ukochanego S.Kinga "Nocna zmiana".Pozdrawiam,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 18:58 Temat postu: |
|
|
Czytam teraz Kinga-Dallas63, jeszcze nie skończyłam ale jest super-polecam. _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 0:22 Temat postu: |
|
|
Jestem właśnie w trakcie czytania książki Berndta Riegera "Odilo Globocnik -twórca nazistowskich obozów śmierci", od razu mogę powiedzieć, że jak na biografie całkiem wciągająca... opowiada o życiu dowódcy SS Dystryktu Lublin, który były twórcą obozów śmierci takich jak w Treblince czy Sobiborze _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 18:12 Temat postu: |
|
|
James Frey
Milion małych kawałków
poki co pozytywne wrazenie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 11:17 Temat postu: |
|
|
Skonczylam "Nocna zmiane" S.Kinga.Jego pierwsze opowiadania...no coz,dwadziescia opowiadan,z ktorych polowa dobra,druga polowa natomiast kiepsciutka,slabiutka...Poza tym,to rzecz gustu,ale ja juz czytalam jego rzeczy o niebo lepsze.Cosi,cosi...
Zaczne czytac "Cien wiatru" Carlosa Ruiz Zafon.
Jak zwykle pozdrawiam wszystkich maniakow czytania.teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 19:40 Temat postu: |
|
|
| Vanja napisał: | | Czytam teraz Kinga-Dallas63, jeszcze nie skończyłam ale jest super-polecam. | Przeczytałam, jeszcze raz polecam , zakończenie jest niesamowicie zaskakujące.  _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|