| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ian

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
| Oj warto, warto;) Bo to jedna z tych książek, które po prostu warto znać. Nie powiem, że "wypada" znać, bo czegoś takiego akurat nie uznaję, ale warto zdecydowanie:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 18:31 Temat postu: |
|
|
Oj tak, "Pachnidło" to jedna z tych książek, po przeczytaniu których nadal świerzbią Cię komórki węchowe...  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 16:29 Temat postu: |
|
|
Czytałam jakiś czas temu i muszę przyznać, że to powieść, o której myśli się jeszcze długo po odłożeniu na regał. Uważam, że świetnie został przedstawiony psychologiczny aspekt samotności. Książka niesamowicie wciągająca i trzymająca w napięciu. Miałam wręcz wrażenie, że rzeczywiście czuję te zapachy, dzięki fantastycznym opisom. Pachnidło mogę zaliczyć do jednej z najbardziej oryginalnych powieści, jakie czytałam. Film również widziałam, podobał mi się, ale nie porwał mnie już tak mocno jak książka. _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EdithM

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 19:04 Temat postu: |
|
|
Wypożyczyłam książkę i po kilku stronach nie chciało mi się już jej czytać. Filmu nie oglądałam, a po książce raczej nie będę próbować. Główny bohater wydawał mi się jakiś nieciekawy. _________________ "Światło prawdy spada na nas z bezlitosną szczerością, w świetle prawdy obojgu nam diabelsko nie do twarzy" Virginia Woolf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 13:28 Temat postu: |
|
|
Ja jak zaczynam to zawsze muszę skończyć Może właśnie dalej by Cię wciągnęła? zainteresowała? _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zefir

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 14:31 Temat postu: |
|
|
| Książka jest świetna. Co prawda główny bohater jest dziwny, ale ogólnie rzecz biorąc książka jest bardzo wartościowa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 20:24 Temat postu: |
|
|
ksiażka napisana bardzo dobrym językiem, wciąga już od pierwszych zdań.....warto sobie potem porównać z filmem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|