| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ilona

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 20:43 Temat postu: Biblioteka przygarnie :) |
|
|
Jak pisałam przedstawiając się, od jakiegoś czasu zajmuję się biblioteką parafialną. Właściwie- tworzę prawie od podstaw księgozbiór.
Zależy mi zwłaszcza na powieściach dla dzieci i mlodzieży, ale nie tylko.
Moja praca jest społeczna. Gdyby ktoś miał niepotrzebne ksiązki, w dobrym stanie, chętnie przygarnę. _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 11:12 Temat postu: |
|
|
| chyba większość osób zbiera książki dla swoich dzieci...aby nawet kilka razy przeczytać...nie wiem czy Ci się uda ten pomysł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 11:18 Temat postu: |
|
|
Jak się nie spróbuje, to na pewno nie - a od jednej ooby dostałam sporą paczkę - ale nie z tego Forum , choć wtedy pomysł nie był mój - ktoś poprosił dla mnie więc warto próbować  _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 11:20 Temat postu: |
|
|
masz jakieś konkretne tytuły na myśli? _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 11:54 Temat postu: |
|
|
Chodzi Ci o listę życzeń? Owszem, mam taką - ale nie jestem zbyt wybredna Wiadomo: "Darowanemu koniowi ..."
Nie wiem, czy można coś takiego (listę życzeń) stworzyć w Gandalfie ... sporo z tych ksiązek kosztuje koło 5-12 zł... gdyby ktoś np. chciał do swojego zamowienia dołożyć jakąś ksiażeczkę dla biblioteki - na zasadzie- Gandalf odkłada to oddzielnie i jak się kilka uzbiera, wysyła do mnie- zeby każdy nie musiał placić za przesyłkę, to by bylo super... ale to tylko marzenie
Marzyć każdy może  _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:03 Temat postu: |
|
|
Niestety, opcja o jakiej pisze Ilona jest niemożliwa do wdrożenia. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:06 Temat postu: |
|
|
No przecież piszę, że to tylko marzenia
A swoją drogą- macie w ogóle listy życzeń ?  _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:42 Temat postu: |
|
|
Ja nie mam
A co do książek, to spróbuję przeszukać ciemne zakamarki mojej starej dziecięcej biblioteczki i jeśli coś znajdę, to odezwę się. A prawdopodobieństwo jest duże ponieważ książek mam sporo, a do tego dochodzi fakt, że moja mama jest nauczycielem w przedszkolu, a wielu książek po prostu już nie używa. Także poszukam!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 13:41 Temat postu: |
|
|
Ja mam dwie listy: książek do kupienia i książek do przeczytania. Co nabywam i przeczytam to skreślam z listy. To miłe uczucie  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 13:57 Temat postu: |
|
|
A ja wolę jakoś kupować książki spontanicznie bez specjalnego planowania. Myślę, że w moim przypadku taka lista mogłaby stać swoistym obowiązkiem jeśli za bardzo bym się do tego przyzwyczaiła  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:36 Temat postu: |
|
|
A jak już jesteśmy przy temacie, to co robicie z książkami niepotrzebnymi lub tymi które wam się dublują ? Oddajecie komuś ?
 _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:46 Temat postu: |
|
|
Jeżeli mi się dublują, to sprzedaję do antykwariatów. Natomiast o książkach niepotrzebnych nigdy nie słyszałem.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:49 Temat postu: |
|
|
Ja mam dziwny sentyment do wszystkich książek, z którymi jestem zżyta chociażby przez to, że stoją na mojej półce. Więc zawsze pozwalam im tam sobie być, bo jest mi zwyczajnie żal.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:52 Temat postu: |
|
|
Wiesz, dla mnie książka "Mechanika maszyn i urządzeń rolniczych" będzie raczej niepotrzebna. Ale często mi się powtarzają książki, a to prezent dostanę, a to kupię sobie nowe wydanie itd. I zaczęłam oddawać książki do miejskiej biblioteki. Byli bardzo wdzięczni za taki podarunek. Postanowiłam więc, że takie książki będę przekazywać i więcej osób odniesie z nich pożytek  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 15:55 Temat postu: |
|
|
Tak, to chyba najlepsze rozwiązanie W końcu Ty już z takiej książki nie skorzystasz, a ktoś inny zrobi to z wielką chęcią. Mhm, masz rację.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|