| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
melissa

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 7:27 Temat postu: Żmija Sapkowskiego :) |
|
|
Czy również nie możecie się doczekać nowej książki Sapkowskiego? Szkoda, że jeszcze nie jest dostępna  _________________ "Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy zanim ją przyniosą." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:05 Temat postu: |
|
|
Sapkowski zawsze długo pracuje nad swoimi książkami. Nie wydaje (jak niektórzy autorzy), po kilka książek rocznie. Jednak dzięki temu, jego książki zawsze są dobre. Widać, że autor wkłada dużo pracy w pisanie i jest perfekcjonistą. _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
melissa

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:23 Temat postu: |
|
|
W tym rzecz, że ona jest już napisana i wszystko jest ukończone:) zapowiedzi książki ciągle się przesuwają. Na początku były na marzec, teraz już na czerwiec  _________________ "Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy zanim ją przyniosą." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:26 Temat postu: |
|
|
Czerwiec, to i tak już niedługo. Po tak długim oczekiwaniu na kolejną książkę.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
melissa

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:31 Temat postu: |
|
|
pewnie jeszcze gdyby tylko była pewność, że ją wypuszczą w tym czerwcu wygląda na to, że będzie tylko jedna część. A szkoda  _________________ "Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy zanim ją przyniosą." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:36 Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie wiem czy szkoda. Może tematyka nie przypadnie mi do gustu. Mi się bardzo podobała tzw. trylogia husycka i chciałbym, żeby autor napisał jeszcze jakąś książkę, której akcja będzie działa się w średniowieczu, czy trochę później.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 8:36 Temat postu: |
|
|
No to już nie mogę się doczekać ... miejmy nadzieję że dorówna poziomem do trylogii husyckiej czy nawet do sagi o wiedźminie. _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 10:37 Temat postu: |
|
|
AS sam nie planuje żeby żmija była kultowym dziełem, w przeciwieństwie jak planował z wiedźminem. Swoją drogą to fajnie, że każda jego książka jest właściwie w zupełnie innym klimacie. Ciekawe też, czy zakończenie jest napisane fajnie, czy jak zwykle  _________________ Gambit Grelfer
http://allegro.pl/show_item.php?item=664513252 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 10:10 Temat postu: |
|
|
to przygotujmy się na jakieś zaskoczenie mimo wszystko już nie mogę się doczekać kiedy dopadnę tą żmijkę w swoje rączki.  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 21:42 Temat postu: |
|
|
| 18alexa18 napisał: | No to już nie mogę się doczekać ... miejmy nadzieję że dorówna poziomem do trylogii husyckiej czy nawet do sagi o wiedźminie. |
Myślę, że "Żmija" będzie bardzo dobra. A AS na pewno zafunduje jakieś niespodzianki, przyzwyczaił nas już zresztą do tego że każde jego dzieło jest o innej tematyce - przez to nie jest nudno. Hołd dla Mistrza! _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 10:53 Temat postu: |
|
|
I to w twórczości Sapkowskiego jest niezwykłe - zawsze czymś zaskakuje. Nawet jeśli komuś nie pasuje tematyka jego książek (ciekawe czy ktoś taki istnieje? ), to musi przyznać, że ma dużo pomysłów, bogatą wyobraźnię i nie "pławi się w sławie", tylko wie na czym mu zależy i wszystko starannie dopracowuje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 11:36 Temat postu: |
|
|
Tak. To w Sapku również bardzo lubię, że jest 'normalny' a nie zaraz 7 willi każda z basenem i setka 'porszaków' prosto z salonu. Stanowi klasę sam dla siebie:) Wiecie co Wam powiem? Fajowo by było mieć jakąś książkę z jego dedykacją tak specjalnie dla siebie;) To jest takie moje marzenie malutkie skryte, które może kiedyś tam się spełni?  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:18 Temat postu: |
|
|
Hmmm... myślisz, że ja bym nie chciała mieć książki (ek? ) z jego autografem? I z dedykacją. To chyba marzenie każdego wielbiciela Sapkowskiego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:24 Temat postu: |
|
|
Może się jeszcze spełni to marzenie?
Nil desperandum!  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|