| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:29 Temat postu: The music and voices are all around us. (o muzyce) |
|
|
Może tak dla rozluźnienia porozmawiamy o muzyce. Czy są tutaj miłośnicy muzyki? (miłośnicy książek są, o tym się już przekonałem)  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:34 Temat postu: |
|
|
Są! SĄ!
Ja gram na gitarze, przymierzam się również do pianina w najbliższym czasie. Oprócz tego słucham. Rozrzut gatunków jest u mnie bardzo duży. Od gotyckiego metalu, przez muzykę klasyczną i operową, po poezję śpiewaną, relaksacyjną i mantry.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:40 Temat postu: |
|
|
Również grywam na gitarze i na kilku innych instrumentach (chociaż graniem ciężko, to nazwać)
A jeżeli chodzi o rozrzut gatunkowy, to myślę, że masz nie większy niż ja. Ponieważ ja słucham właściwie wszystkiego... no może poza kilkoma rodzajami muzyki, ale łatwo się domyślić jakimi. Gotycki metal jest mi tak samo bliski, jak jazz, blues, czy muzyka klasyczna.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:40 Temat postu: |
|
|
Ja zaprzestałam śpiewu i gry na instrumentach ale jak najbardziej ejstem miłośniczką  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:47 Temat postu: |
|
|
Ja czasem biorę ulubioną książkę, gitarę i lecę. Nie ważne, że to proza. I łącze moje dwie miłości  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:54 Temat postu: |
|
|
Czyli muzyka i literatura dają się dobrze połączyć. Przy muzyce przyjemnie też się czyta. _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:56 Temat postu: |
|
|
| Ja przy muzyce mogę czytać tylko literaturę popularno-naukową. W przeciwnym razie rozpraszam się i czytam bez zrozumienia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 18:02 Temat postu: |
|
|
Nawet muzyka klasyczna Cię rozprasza? Ja nie mam tego problemu i kiedy po jakimś czasie włączam dawno nie słyszany utwór, często kojarzy mi się z jakąś czytaną przy nim książką.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 18:06 Temat postu: |
|
|
Klasyczna nie Ale to prawda to, co mówisz. Muzyka, którą się akurat słuchało kojarzy się z danym fragmentem lub nawet całą książką. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 18:48 Temat postu: |
|
|
ja zaczynam uczyć się grać na gitarze...słucham różnej muzyki...jaka jest dla mnie odpowiednia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:21 Temat postu: |
|
|
Od siebie podam tytuł świetnej bajki , w której jest niebanalna muzyka. Naprawdę nie jakieś tam smerfne hity tylko kawał muzy.
Bajka nazywa się Metalokalipsa i opowiada o grupie metalowej wywołującej apokalipsę.
Pierwszy odcinek tu:
http://www.kreskowka.pl/v-2707/metalocalypse-1-the-curse-of-dethklok _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:26 Temat postu: |
|
|
Zazdroszczę wam tych talentów.
Ja mam talent tylko do słuchania muzyki, ale za to jaki  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:33 Temat postu: |
|
|
Niektórzy nie mają nawet talentu do słuchania muzyki. Słuchają okropnych rzeczy. _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:39 Temat postu: |
|
|
Ale z ciebie dziwak Metalocalypsa ci się nie podoba? Obejrzałeś jeden odcinek chodziarz do końca? _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hologram0

|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 15:47 Temat postu: |
|
|
Widzę, że masz ze mną jakiś problem. Ponieważ to co pisałem, nie odnosiło się do Ciebie.
Myślę, że w kwestiach muzycznych wyjątkowo byśmy się zgodzili.  _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|