| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 18:47 Temat postu: Posty i ich "treść" |
|
|
Od jakiegoś czasu zauważam narastającą ilość postów zawierających 2 znaki do 2 słów i wielce mnie to frustruje. Dlaczego? Ponieważ codzienni wchodzę na forum. Widzę beżową karteczkę (a więc ktoś odpisał), podążam za tematem, a tam " "! Myślę sobie "Tak, ja też się cieszę, ale twój uśmiech zmarnował właśnie kilka sekund mojego życia!" Oczywiście nie pisałbym o tym, gdyby to był 1 raz, ale było już kilka... to chyba przez te rangi i "polowanie" na posty.
Pozdrawiam!  _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 19:23 Temat postu: |
|
|
Mnie drażnią posty pt: nie wiem - jako odpowiedź na konkretne pytanie. _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maja_c

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 19:26 Temat postu: |
|
|
| Taaaaak. Albo takie zapychanie tematu byle czym. Potakiwanie jednym słowem. Albo mówienie, że coś się lubi - lub nie lubi, bez choćby najmniejszego uzasadnienia. W takim przypadku to chyba tylko jest liczenie postów, żeby dostać rangę. Takie odnoszę wrażenie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 20:58 Temat postu: |
|
|
Niestety trudno się nie zgodzić. Nic jednak na to nie poradzimy. Być może ktoś chce bardzo dostać kolejną rangę lub nagrodę.
W sumie też nie chodzi o to, by każda wypowiedź na tym forum była mini-wypracowaniem. W końcu jest to także rodzaj rozmowy i zdarzają się posty jak w normalnej, codziennej rozmowie.
Niech każdy dba o swój poziom wypowiedzi i tyle  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
Nie przesadzajmy, wypowiedź "nie wiem" lub " " nie ma prawie żadnej treści. W zwykłej rozmowie, na czacie być może, ale i tam widziałem ciekawsze wypowiedzi.  _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 6:38 Temat postu: |
|
|
Takich postów absolutnie nie usprawiedliwiam, szczególnie gdy stanowią 90 procent wypowiedzi forumowicza. Zobaczymy czy ta rozmowa coś zmieni.. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ilona

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 7:20 Temat postu: |
|
|
A ja bym chciała, żeby Forum było miejscem, gdzie wypowiadamy się z kulturą, nikogo nie obrażając.
http://forum.gandalf.com.pl/viewtopic.php?p=6539#6539
Wyrażenie "tłustym klechom" jest obraźliwe i dla nie do przyjęcia. Proszę moderatorów o zwrócenie uwagi na podobne wypowiedzi ... [/url] _________________ Książka to mój nałóg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:45 Temat postu: |
|
|
już miałam pytać o co chodzi z rangami
znalazłam sama...
mam mieszane uczucia...
kiedy się tu rejestrowałam i nowe posty pojawiały się od święta, czułam sie samotna gdy zaczęło byc ich więcej-ucieszyłam się-lubię ruch w interesie
i pogadac o wszystkim też
z drugiej strony:
zdarzyło mi się kiedyś być forumowiczem na forum, które zaczynało, a że przy sklepie było, więc nagradzać zaczęło za ilośc postów
i teraz niepokoję się, kiedy odkrywam rangi,ponieważ chciałabym dzielić sie z Wami tym co dla mnie i dla was ważne i żywe, a nie czytać coś pisanego jedynie dla nagrody=rangi
a co do buziek?
dla mnie ważna jest intencja: jesli temat jest merytoryczny to jak pisze poszukwacz to złodziej czasu
w tematach osobistych, luźnych to może byc forma wypowiedzi
jesli udałoby sie nam zżyć bardziej to fajnie jest wiedzieć,że ktoś znikł na wakacje, a nie, że mu życie dopiekło
i jeszcze nie wiem, a ja tak, a ja nie...
ostatnio doceniam taką formę wypowiedzi kiedy za tak, nie, nie wiem idzie informacja co MI to robi, co to dla mnie znaczy
bo moge nie wiedzieć, ale inspirują mnie wasze przemyślenia
| Ilona napisał: | A ja bym chciała, żeby Forum było miejscem, gdzie wypowiadamy się z kulturą, nikogo nie obrażając.
http://forum.gandalf.com.pl/viewtopic.php?p=6539#6539
Wyrażenie "tłustym klechom" jest obraźliwe i dla nie do przyjęcia. Proszę moderatorów o zwrócenie uwagi na podobne wypowiedzi ... [/url] |
a co z tłustymi hipokrytami?
młodymi antropologami, starym szamanem?
to wszystko sa oceny...
Świętoszek daje do myślenia zwłaszcza tłustym klechom i hipokrytom.
Obecnie czytam Nauki don Juana.Książka jest o młodym antropologu Carlosie, pobierającym nauki u starego siwego Indianina.Młody student i stary szaman prowadzą iście soktratejskie dialogi przy grzybach i trawie .
Czyta się to dość ciekawie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:48 Temat postu: |
|
|
to sobie postów nastrzelałam
czy można włączyć opcję dołączania postów do ostatniego-takie "automatyczne zmień"? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:51 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy tłusta, ale na pewno hipokrytka tu jest. Właśnie napisałaś 5 posty jeden za drugim! Czy to nie jest pisanie na nabicie postów? Oh, oczywiście, że tak
Można, ale trzeba wpierw poprzedni z edytować! _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 10:00 Temat postu: |
|
|
mniam, uwielbiam szybkie reakcje:)
i spostrzegawczość
sama też zauważyłam
to kwestia przyzwyczajenia
ja w życiu tez tak mam, że rozmawiam, kończę i robię A-Ha jeszcze coś
na innym forum mam wygodniej bo każdy następny post, z pisanych jeden po drugim dołączany jest automatycznie do poprzedniego
chyba , że ktoś "wejdzie w słowo" - wtedy to nowy post
czy to dopisany za chwilę czy za godzinę albo dzień-dla mnie to wygoda
tu każdy post nowym-nowość _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 10:32 Temat postu: |
|
|
Mądre usprawiedliwienie głupoty. _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 10:55 Temat postu: |
|
|
Tego się nie spodziewałam, że w temacie o nabijaniu sobie postów, zajdzie taki przypadek. Przynajmniej jest żywy przykład.
Dobrze, że powiedziałeś Poszukiwaczu o tym edytowaniu postów, bo sama nie wiedziałam i kilka razy napisałam jeden po drugim. Rzadko korzystam z forów i nie wszystko wiem. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 11:22 Temat postu: |
|
|
możesz mi rozjaśnić-nie zrozumiałam  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 11:26 Temat postu: |
|
|
Zamiast pisać jeden post pod drugim, możesz zmienić ten pierwszy i dodać coś do niego. U góry swojego postu masz taką opcję. Wtedy nie piszesz kolejnej wypowiedzi tylko poszerzasz wcześniejszą i można uniknąć takich sytuacji jak powyżej  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|