| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
olszoowa

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 4:46 Temat postu: ku wolności |
|
|
pomysleć, że
wystarczy zawrzeć ze sobą cztery umowy
żyć wolnym i spokojnym
a jednak
polecam _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 9:06 Temat postu: |
|
|
czasem nawet jedna umowa z sobą samym to za dużo...  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 4:40 Temat postu: |
|
|
jesli to stawianie sobie kolejnych oczekiwań?
zapewne
te umowy traktują o zyciu w akceptacji i prawdzie
i z dbałością o siebie
i szacunkiem
to też bywa trudne
na początku
kiedy przyzwyczajenia mamy jakie mamy
oceniać, gadać, brać wszystko do siebie, rzucać słowa na wiatr... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 17:10 Temat postu: |
|
|
O ludzie, chyba zabłądziłem... To nadal forum gandalfa? To powyższe brzmi jak założenia jakiejś sekty... Możecie mi co nieco przybliżyć? O co wogóle chodzi? Byłbym wdzięczny:) _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 12:22 Temat postu: |
|
|
Fenek, a co to jest według Ciebie "sekta"...? _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 18:48 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście, może użyłem złego słowa... Ale te cztery umowy z samym sobą.... to mi się nieprzyjemnie kojarzy. W każdym razie chyba zabiorę się za tą książkę, aby móc z Wami konkretnie podyskutować. Tak więc na razie dziękuję. I'll come back  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 18:58 Temat postu: |
|
|
Ad Fenek:
"Rzeczywiście, może użyłem złego słowa... Ale te cztery umowy z samym sobą.... to mi się nieprzyjemnie kojarzy".
**) Gdybyś jeszcze zechciał pisać nieco jaśniej,,, (np) co Ci się 'źle kojarzy'..? _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 19:00 Temat postu: |
|
|
Ochhh..człowieku! Nie wyczułeś kontekstu? No dobra. Może powinienem pisać jaśniej, ale chyba można się domyślić, że kojarzy mi się z "założeniami"( nie znajduję innego słowa) niektórych sekt...  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 19:53 Temat postu: |
|
|
no właśnie - w tym rzecz, że nie bardzo wiem jakie "sekty" możesz mieć na myśli... ) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 10:44 Temat postu: |
|
|
No dobra. Wrócę jak się podszkolę  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:08 Temat postu: |
|
|
Oj, nie dobrze zaczynać temat niepodszkolonym będąc.. )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:44 Temat postu: |
|
|
To było tylko moje subiektywne odczucie, a że panuje wolność( nawet tu nanaarze) to mogę to swoje odczucie wyrazić  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 13:39 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 napisał: | To było tylko moje subiektywne odczucie, a że panuje wolność( nawet tu nanaarze) to mogę to swoje odczucie wyrazić
**) Zdążyłem się już zapoznać z Twoim "subiektywnym pojmowaniem wolności" przy okazji tematu "in-vitro". Polega ona na tym, e Twoje poglądy są słuszne, a inne (niezgodne z Twoimi) - "idiotyczne" (bez podania dowodów). Tak więc Ty jesteś zdania że masz prawo do korzystania z wolności 'pełną piersią', a inni o tyle o ile się z Tobą zgadzają.. )) Wybacz ten "OT komentarz" ale takie odniosłem wrażenie analizując Twoje posty nt. "invitro". W każdym razie osobiście wyznaję zasadę następującą:
podoba mi się/nie podoba mi się (to), ponieważ ... (i tu następują argumenty). Respons w stylu: 'nie prawda/idiotyzm/nonsens', nie opatrzone uzasadnieniem, nie ma dla mnie żadnej wartości. Pozdrawiam.
|
_________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 15:30 Temat postu: |
|
|
Uuu... dziękuję za tą lekcję. Poprawę obiecuję  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 16:01 Temat postu: |
|
|
Byłoby miło porozmawiać z użyciem argumentów, a nie z przekonaniem, "nie bo nie". Pozdrawiam... )) _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|