| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 19:25 Temat postu: |
|
|
| Bodajże "Gdańsk z góry". Ale sam Tusk też popełnił książkę - "Był sobie Gdańsk". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 18:21 Temat postu: |
|
|
Ja dostalam na dzień kobiet troche wczesniej z powodu wyjazdu najnowsza ksiażke J.L.Wiśniewskiego. jUz nie moge sie doczekac az znajde chwile czasu na poczytanie. Ale czy bedzie dobra czy nie to bardzo mile dostawac ksiazki w prezencie. Takie mam zdanie i chyba go nie zmienie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 21:35 Temat postu: |
|
|
Też uważam że książka to doskonały prezent, ale pod warunkiem że znamy gusta obdarowanego i jej (jego) księgozbiór.  _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 23:28 Temat postu: |
|
|
Jasne, książka to bardzo dobry prezent. Ale zawsze jest obawa, że nie utrafi się w gust potencjalnego solenizanta. Jednak jeśli osoba, której kupujemy książkę jest nam bliska, lub dobrze ją znamy, to idealny prezent, a jeśli jeszcze bardzo lubi czytać to tym bardziej, bo co bardziej ucieszy bibliofila niż ksiązka, której od dawna szukał, lub którą chciał kupić, a teraz dostaje ją w prezencie od serca ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 19:43 Temat postu: |
|
|
Myslicie ze na Komunie ksiazke mozna podarowac jako dodatek?
A moze np encyklopedie? Co o tym myslicie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 20:18 Temat postu: |
|
|
Encyklopedia zdecydowanie nie - teraz wszystko można znaleźć w Internecie/bibliotece - poza tym co to za prezent jak nie można go do poduszki przeczytać z przyjemnością ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 23:06 Temat postu: |
|
|
| Zgadzam się z przedmówczynią, moze jeśli kupisz jakąś powieść odpowiednią dla dziecka, to zachęci je do czytania. A encyklopedia - no cóż, w dobie internetu, nie będzie dużą atrakcją. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 13:06 Temat postu: |
|
|
| Własnie obawiam sie bardziej zwyklej ksiazki "do poduszki" bo nie wiem czy jest to wystarczajacy prezent? Chyba ze podarowac go jako dodatek.. Co myslicie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 19:10 Temat postu: |
|
|
| A może dokup coś jeszcze jako dodatek, coś drobnego. Albo jeśli boisz się, że nie wystarczy kup dwie książki, może któraś się spodoba? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karoraina

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 22:38 Temat postu: |
|
|
Gdy ja chcę kupić komuś książkę najpierw aptrzę na ulubionego autora osoby która ma ten prezent dostać , ale w tym momencie pojawia się pytanie "czy tej ksiązki już nie ma w posiadaniu?" dlatego też patrzę na rok wydania i jak już ta to najnowsza jaka jest Jeśli nie tak, to ulubiony rodzaj, gdy już zobaczyć kilka ksiązek z ulubionego rodzaj kieruję się zainteresowaniami danej osoby i tak w końcu na coś natrawiam. Gdy jednak osoboa jest Ci mniej znana ( w tym przypadku mówisz o mamie, ale ja osobiście nie umiałabym wybrać ksiązki dla mojej mamy w ten sposób) po prostu pytasz, a jeśli nie chcesz tak bezpośrednio to wymyśla się podstęp, np. masz otwartego laptopa i siedzisz na tej strronie i zwracasz się do mamy "słuchaj mam pytanie : jaką ksiązkę chciałabyś przeczytać?. Masz dla mnie jakąś propozycję?" lub coś w tym guście i sprawa załatwiona  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 15:39 Temat postu: |
|
|
Karoraina nie wiem czy odp była do mnie ale ja pytaolam o Komunię..
Dzięki za wszytskie podpowiedzi. Chyba jednak zdecyduje się na coś multimedialnego. Jakoś bezpieczniejsze chyba..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 21:01 Temat postu: |
|
|
| A może bon do Empiku - osoba obdarowana będzie mogła sama wybrać co kupić |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:15 Temat postu: |
|
|
O, carmen82 - to jest dobry pomysł! Wtedy obdarowany może wybrać pomiędzy książką, czy grą, czy czymkolwiek chce . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 21:07 Temat postu: |
|
|
Osobiście uważam że bony lepsze są przy starszych osobach . Mianowicie takich które wypracowały sobie swoj gust i smak. Wydaje mi się że prezenty dla dzieci powinny troche pomoc sie im ukierunkowac. Niekoniecznie narzucajac wizje dajacego prezent. Ale zeby chociazby dziecko oceniło czy to mu pasuje czy nie..
A swoja drogą z ust osób starszych slyszalam juz opinie ze on to prezent na "odwal sie'' bo ktos nie mial pomyslu albo nie chcial sie wysilic. Nie chcialabym aby ktos pomyslal ze nie starałam się z prezentem.
Pozostali mysla ze bony sa dobre dla kazdego ? Co myslicie o wypowiedziach ktory przytoczyłam powyżej? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 19:21 Temat postu: |
|
|
Na komunię proponuje BILBLIE, prawdziwą , nie żadne ilustrowane monstrum, niech dziecko sie uczy zrozumienia religii do której go zapisano, to na pewno mu (jej) nie zaszkodzi, a samemu trudno sie zdobyć na taki zakup. Może ew. jakiś banknocik dołożyć do wnętrza?!  _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|