Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy książka to dobry prezent?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Carmen82

PostWysłany: Wto Mar 08, 2011 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie zbliżają się moje urodzinki - zamówiłam już 2 książki - zobaczymy czy goście staną na wysokości zadania:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wiktoria92

PostWysłany: Pon Gru 19, 2011 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakie ksiazki w tym roku polozycie pod choinka? Moze wiecie jakie znaja sie tam dla Was?

Ja podaruje Efektowna katastrofę oraz Wesele Anny.

Wiem ze na mnie czekaj juz Alef - Coelho.--> Chcialam przeczytac wiec mikolaj slucha uwaznie Smile

A dla brata szykuje sie jakas fantastyka ale poki nie zoabcze niestety nie wiem jaki tytul.
Powrót do góry
Emma_27

PostWysłany: Pon Gru 19, 2011 18:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba nie ma lepszego prezentu od książki. Przynajmniej moim zdaniem. Ja zawsze co roku daję książki i dostaję też od innych. I wszyscy są zadowoleni.
Powrót do góry
fenek6665

PostWysłany: Pon Gru 19, 2011 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja była polonistka uważa podobnie. Zawsze mówiła, że jak przychodzą do niej goście z kwiatkiem to zgrzyta zębami, ale jak z książką, to już jest szczęśliwa. Jest wielką miłośniczką książek i choć wiele rzeczy mi się w niej nie podobało, to szanowałem ją właśnie za to zamiłowanie.
Kmaro

PostWysłany: Pon Gru 19, 2011 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książka na prezent to zwłaszcza dobry prezent dla zagorzałych fascynatów książek, do takich oprócz mnie należy moja ciocia, wiec myślę czy nie zakupić dla niej jakieś pozycji Olgi Tokarczuk, tylko tu jest problem jak niepostrzeżenie dowiedzieć się, której jeszcze nie czytała Confused .....też miewacie taki problem, aby nie kupić przypadkiem, takiej książki, którą ktoś już może mieć
Edyta
Moderator

PostWysłany: Wto Gru 20, 2011 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, mnie pary razy zależało na tym, aby dać książkę ulubionej autorki/ulubionego autora - tylko którą...? Mnie pomagała bliska osoba tej osoby, którą chciałam obdarować (mąż, syn).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
wiktoria92

PostWysłany: Wto Gru 20, 2011 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kazdy chyba meiwa taki problem jezeli obdarowuje sie koos kto czyta namietnie. Najwiekszy problem jak ktos szcxzegolnie lubi jednego autora. W moim np przypadku mysle ze problem nie jest wielki bo mimo ze pochlaniam ksiazki to nie trzymam sie scisle jednego kierunku wiec chyba male prawdopodobienstwo powtorki Wink
Powrót do góry
uwe

PostWysłany: Sro Gru 21, 2011 1:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o mnie to mogłabym nic innego nie dostawać tylko książki. I nawet jeśli czasem prezenty nie trafiają w mój gust - no cóż - jeśli czegoś nie przeczytam to nie będę wiedziała że tego nie lubię Wink

Sama kupuję swoim bliskim prezenty książkowe. Nie zawsze ale wiem że tata lubi czytać książki na których się znam Wink, więc w tym roku dostanie zestaw książka + audiobook "Kod władzy". Bratowa lubi paranormal - więc dostanie Nevermore - Kruk. Mama miała dostać książkę o medycynie chińskiej ale nie mogłam się zdecydować więc będzie coś zupełnie nieksiążkowego Wink
Kmaro

PostWysłany: Sro Gru 21, 2011 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zazdroszczę, że wszyscy u Ciebie tak lubią czytać i mają różne gusta...gdyby u mnie tak było to kupowanie prezentów było by dla mnie o połowę mniej męczące Razz ale cóż ciesze się, że przynajmniej jedna osoba w mojej rodzinie uwielbia książki równie mocno jak ja Very Happy
break

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 4:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zawsze jest tak, bo trzeba zastanawiać się nad tym, czy ktoś akurat tego tytułu już nie ma?Smile
Powrót do góry
uwe

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 5:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kmaro napisał:
Zazdroszczę, że wszyscy u Ciebie tak lubią czytać i mają różne gusta...gdyby u mnie tak było to kupowanie prezentów było by dla mnie o połowę mniej męczące Razz ale cóż ciesze się, że przynajmniej jedna osoba w mojej rodzinie uwielbia książki równie mocno jak ja Very Happy

No nie wszyscy niestety. Nad prezentami dla braci muszę się męczyć Wink Ale rodzice i bratowa - dla nich zawsze znajdzie się coś godnego uwagi Smile
wiktoria92

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A podacie jakies tytuly? Osby ktore jeszcze tego nie zrobily Wink Zawsze to jakads inspiracja chociaz hcyba troche pozna!!

W kazdym razie slyszalam ze empiki w wigilie bede dlugo czynne ( biedni pracownicy ) wiec spoznialscy beda mieli szanse. Bo w Gandalfie to juz raczej bardzo ciezko zamowic zeby doszlo na czas Wink
Powrót do góry
marsac

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja na listę życzeń wpisałem "Cesarz Ameryki Wielka Ucieczka z Galicji" Martina Pollacka. Usłyszałem o niej w Trójce i gość Manna (ten z piątku od kultury - nie pamiętam nazwiska) świetnie ją przedstawił.

Od dawna się do niej przymierzam.

A książek raczej nie kupuję w prezencie - wyjątkiem jest żona Cool...

Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry

Trzeba trzymać gaz - Grigorij Łaguta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Carmen82

PostWysłany: Wto Sty 03, 2012 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym roku na urodzinki też zamówię sobie książki Smile chociaż zeszłorocznych jeszcze nie przeczytałam Smile
marzą mi się albumy o starym gdańsku i książki o dzielnicach gdańska
Powrót do góry
wiktoria92

PostWysłany: Wto Sty 03, 2012 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carmen!Ostatnio slyszalam ze sam syn premiera jakis stworzyl!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Pogaduszki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 7 z 8

Skocz do: