| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
olszoowa

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 18:52 Temat postu: realizacja zamówienia |
|
|
przykro mi sie zrobiło właśnie z rozczarowania
zajrzałam dziś na moje zamówienie w ksiągarni około 11 i przeczytałam, że przesyłka zrealizowana-to siedzę jak na szczudłach i czekam-nie ma
po czym dostaję maila, że owszem zrealizowana czyli wysłana o 17
po co umieszczać błedne inormacje na stronie? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 8:27 Temat postu: |
|
|
olszoowa,
mail, jaki do Ciebie przyszedł, oznacza, że wysłaliśmy paczkę ale nie oznacza, że tego dnia będzie już u Ciebie.
Jeśli dostałaś maila w piątek, to znaczy, że paczka od nas wyszła i przez popołudnie i noc idzie do oddziału miasta, pod które Twoja miejscowość podlega. Dopiero na drugi dzień od wysłania maila (nie odebrania, a wysłania przez nas maila) listonosz bądź kurier może u Ciebie być (czyli dzisiaj najszybciej).
Obrazowo (produkt z 24h-48h czasem realizacji):
- składasz zamówienie w poniedziałek rano np. o 7 i potwierdzasz od razu,
- we wtorek widzisz na koncie swoim, że jest zrealizowane (bo w poniedziałek popołudniu przyszedł do nas towar w dostawie),
- we wtorek popołudniu pakujemy i nadajemy - poczcie bądź kurierowi,
- w środę rano (czy nawet we wtorek wieczorem) widzisz maila, że zamówienie zostało zrealizowane we wtorek o godzinie 17.00,
- dopiero 'dzisiaj' - w środę - możesz spodziewać się kuriera (choć, przypominam, że ma dwa dni na dostawę) lub listonosza (ale z nimi to różnie bywa). _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 9:33 Temat postu: |
|
|
tu sie rozeszło o moje błędne założenie, że jeśli na stronie zrealizowano zamówienie, to, że ono już wyszło z księgarni i do mnie jedzie.
Przeczytałam to rano czyli założyłam, że kurier dostał je poprzednbiego dnia o 17 czyli skoro przesyłka w 24 h to mogę już czekać.
Jak na złość w soboty paczek nie dostarczają i dostałam w poniedziałek
chodziło mi o tą nieścisłość, dla mnie zrealizowano lepiej gdyby pojawiło się po oddaniu do kuriera, albo nawet po dostarczeniu paczki _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:51 Temat postu: |
|
|
A ile czekaliście najdłużej od momętu złożenia zamówienia na zmiane statusu na wysłane? Np zamówiłem książke w tą środe , zniecierpliwiony zagadałem Edyte na gg i okazało sie że paczka zostanie nadana w przyszły wtorek.Gandalf ma chyba zadużo na głowie ?A może poprostu brak czeladników do pomocy?A może Gandalf poprostu zadużo nabija fajek z hobitami.  _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:53 Temat postu: |
|
|
Najdłużej czekałam tydzień, z powodu błędnej informacji.
Na szczęście po interwencji czekałam tylko ? dwa dni  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 13:10 Temat postu: |
|
|
O to chyba masz chody u Gandalfa .Przyznaj się co dałaś staruchowi w zamian
 _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 13:12 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co mogłabym mu dać
Więc chodów też nie mam. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 21:33 Temat postu: |
|
|
ja tym razem dostałam paczke jednego dnia a dwa dni póxniej maila z informacją że zrealizowane  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 18:47 Temat postu: |
|
|
Ja nie narzekam, do tej pory szly mi sprawnie. Narzekac moze moj biedny kurier - raz mi sie spoznialia paczka i nikogo w domu nie bylo, wiec lazil do mnie dwa razy... Niby nic, ale paczka wazyla 25 kilo  _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosiek

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 9:49 Temat postu: |
|
|
ja jestem bardzo zadowolona z terminu dostarczenia paczki .
Jestem tylko ciekawa jednego :paczke otrzymałam w poniedziałek.kurier otrzymał kase a ja paczke. W zamówieniu pisze natomiast ,że paczka nie
opłacona. Jak to jest ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 10:10 Temat postu: |
|
|
ja mam takie samo pytanie jak gosiek tego nie rozumiem...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 12:02 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | W zamówieniu pisze natomiast ,że paczka nie
opłacona. |
Może to jest właśnie informacja dla kuriera, żeby wziął kasę? Gdyby była opłacona (np. przelewem) to nie płaciłabyś kurierowi, bo paczka byłaby już opłacona. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 12:48 Temat postu: |
|
|
| gosiek napisał: | ja jestem bardzo zadowolona z terminu dostarczenia paczki .
Jestem tylko ciekawa jednego :paczke otrzymałam w poniedziałek.kurier otrzymał kase a ja paczke. W zamówieniu pisze natomiast ,że paczka nie
opłacona. Jak to jest ? |
Jest tak dlatego, ze firma kurierska ma 14 dni na przekazanie nam wpłaty. Dopiero gdy fizycznie środki do nas docierają, zamówienie jest opłacone a komunikat na stronie Klienta się zmienia. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DominikaM

|
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 17:54 Temat postu: |
|
|
Zamówienie złożyłam 3 grudnia , dotąd go nie otrzymałam w informacjach o zamówieniu napisano(dzisiaj) 'zamówienie w przygotowaniu'. Czy mogę liczyć ,że dostane tą paczkę do końca tego tygodnia? Moje drugie pytanie kiedy mam najpóźniej złożyć zamówienie by zostało one dostarczone przed świętami(Bożego Narodzenia). Pytam z uwagi na to ,że zdaje sobie sprawe ,iż wtedy jest największy 'kocioł'. Niemniej jednak pragne powiedzieć ,że jak dotąd jestem zadowoloną klientką Gandalfa i bardzo cieszę się z faktu ,iż cały czas poszerzacie oferte. Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 11:14 Temat postu: |
|
|
Abym mogła Ci pomóc, potrzebuję dane Twojego zamówienia - numer zamówienia bądź adres mailowy.
Być może Twoje zamówienie ma dłuższy czas realizacji, o czym informujemy w mailu potwierdzającym złożenie zamówienia.
Jednakże nie chcę dywagować - podaj mi proszę numer zamówienia, sprawdzę.
----------------------------------------------------------------------------------------
Wszystko zależy od tego, jakiego dostawcę wybierzesz. Polecam kuriera, dostawa 1-2 dni robocze. Oczywiście, zależy też od tego, jaki to będzie produkt. Odradzam te z 'małym zapasem', z długim czasem realizacji (5-7 dni, 10-14 dni), zwłaszcza gdy będziesz zamawiać na tydzień przed Gwiazdką. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|