| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
swistunka

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 0:04 Temat postu: |
|
|
Książka "Koralina" strasznie fajna Spodoba się i młodzieży i dorosłym (przynajmniej tak wynika z moich badań ), więc polecam. Zaczęłam polowanie na film. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 11:30 Temat postu: |
|
|
To dobrze, że polecasz, bo właśnie miałam obawy, że to książka bardziej dla dzieci niż dorosłych.  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 14:17 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | że to książka bardziej dla dzieci niż dorosłych. Smile |
No cóż ... to nie jest książka typu "Mikołajek odkrywa świat" ale swojemu dziecku dałabym do poczytania. Wydaje mi się, że to raczej taka "rodzinna" lektura  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 20:07 Temat postu: |
|
|
"Koraliny" nie czytałam, ale z Waszych opisów wnioskuję, że to ten sam odłam literatury Gaimana, które niby przeznaczone są dla młodzieży, ale dorosłym też się spodobają. Dlatego polecam też "Księgę cmentarną" - o chłopcu, którego wychowują duchy na cmentarzu, po tym jak jego rodzina została wymordowana i "Interświat" - o chłopcu, który wędruje między światami. A ja nadal nie mogę zabrać się do przeczytania "Amerykańskich Bogów"... _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 18:57 Temat postu: |
|
|
[quote="Akiko"]"Koraliny" nie czytałam, ale z Waszych opisów wnioskuję, że to ten sam odłam literatury Gaimana, które niby przeznaczone są dla młodzieży, ale dorosłym też się spodobają. Dlatego polecam też "Księgę cmentarną" - o chłopcu, którego wychowują duchy na cmentarzu, po tym jak jego rodzina została wymordowana i "Interświat" - o chłopcu, który wędruje między światami. A ja nadal nie mogę zabrać się do przeczytania "Amerykańskich Bogów".../[quote]
A ja właśnie czytam. Bardzo w jego stylu, ale na razie wydaje mi się, że Nigdziebądź było lepsze  _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
cudzyslow.bloog.pl/fantasy.bloog.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
secik

|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 16:22 Temat postu: |
|
|
| Sally napisał: |
To nie tylko książki dla dzieci. Pisze również dla nieco starszych. "Koralina" jest dla dzieci, ale już, np. "gwiezdny pył", itp. nie bardzo |
A gdzoe tam, gwiezdny pył jest bardzo dziecinny. podobnie księga cmentarna i m jak magia (brzmi równie tandetnie jak m jak miłość). Dla mnie Neil Gaiman się skończyl patrząc na ostatnie jego powieści. Na szczęście zanim się skończył zdążył napisać jedna z najlepszych wspólczesnyhc powieści: Amerykańscy Bogowie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 10:53 Temat postu: |
|
|
| Nie zamierzałam czytać nic tego autora, ale po waszych opiniach czuję się zachęcona:) na pewno przeczytam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
William Fate

|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 22:11 Temat postu: |
|
|
Na razie przeczytałem tylko Amerykańskich bogów. Co mogę rzecz... książka jest niesamowita. Gaiman stworzył coś, co nazywam naprawdę porządnym i rewelacyjnym dziełem literackim. Gaiman sięga do naprawdę wielu mitologii ( nawet ja zdążyłem nieco się zgubić w niektórych nazwach, które zostały wprowadzone). Na plus zaliczam zabawy słowne, które autor użył w swoim dziele. Sprawiło mi radość odkrywanie co niektórych bogów, spod ich pseudonimów. Za tak niską cenę można nabyć naprawdę godne dzieło. Stanowczo polecam każdemu. Mam nadzieję że inne jego dzieła trzymają poziom . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kahlan

|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 20:07 Temat postu: |
|
|
Ja niedługo biorę się za czytanie Nigdziebądź.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AlicjaLiddell

|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 15:13 Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu szukam książek tego autora, ale we wszystkich bibliotekach ma status wypożyczonego :> Chyba sama muszę zainwstować. Jako nowicjuszka, co powinnam jako pierwsze przeczytać?? _________________ Blog czytelniczy
www.regalzksiazkami.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BaniaQ

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 17:10 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem najlepiej zacząć od "Nigdziebądź", bo to chyba najlepsza jego książka i bardzo gaimanowa . Mam nadzieję, że spodoba Ci się w Londynie Pod . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AlicjaLiddell

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 14:42 Temat postu: |
|
|
I tak właśnie zrobiłam - przeczytałam Nigdziebądź, póżniej Odd i lodowi olbrzymi. Rewelacyjne pióro :) _________________ Blog czytelniczy
www.regalzksiazkami.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|