| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 15:07 Temat postu: |
|
|
| gdzieś_tam napisał: | Tak, też zdarza mi się obejrzeć Housa. Bardzo nietypowy serial. |
Jak dla mnie bomba. Aktor wcześniej nie znany, po tym serialu stał się gwiazdą. Już 4 sezon oglądam House'a i naprawdę brak mi słów zachwytu;) _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 16:06 Temat postu: |
|
|
Ja zauważyłam, że to z odcinku na odcinek się w ogóle nie nudzi. Niby szpital, choroby, ale humoru żadnemu bohaterowi nie brakuje. Oni wszyscy nawet niektórymi swoimi gestami a już tym bardziej mimiką wywołują zaskoczenie i śmiech.
Tak jak w książkach Pilipiuka! nic się nie nudzi! :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 13:11 Temat postu: |
|
|
Z Kronik Jakuba Wędrowycza czytałam jakoś 2 tomy - bardzo pozytywnie oceniam
A dr House - poezja Choć gdyby nie tytułowa postać, to serial byłby nudny jak flaki z olejem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 17:23 Temat postu: |
|
|
Choruję na jego najnowszą książkę Rzeźnik drzew z pewnością kiedyś kupię a tak to podobają mi się jego powieści o Jakubie Wędrowyczu  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 19:45 Temat postu: |
|
|
Z Pilpiuka wszystkiego nie czytałam, a;e zbiory opowiadań bardzo mi się podobały, "Oko jelenia" i inne z tej serii też. I jeszcze fajna była ta seria "Księżniczka", "Kuzynki" i "Dziedziczki", bo działa się w Krakowie, a jak to czytałam akurat tam studiowałam  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 23:18 Temat postu: |
|
|
I czułas się jak bohaterka książki? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 20:45 Temat postu: |
|
|
Trochę tak. Szczególnie jak idziesz w nocy po Plantach, albo wąskich, brukowanych uliczkach Krakowa... Tęsknię za Krakowem!!!  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 20:53 Temat postu: |
|
|
Kraków rzeczywiście jest piękny
Moim największym marzeniem jest studiowanie tam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 21:38 Temat postu: |
|
|
Zapraszam Szczególnie nocą w pewne miejsce w tymże magicznym mieście... _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 15:51 Temat postu: |
|
|
A jakież to miejsce? _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 21:47 Temat postu: |
|
|
Ano, jakbym teraz napisał, gdzie ono jest, to nie byłoby takie dobre, nie?  _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 23:54 Temat postu: |
|
|
A czytał ktoś może już "Homo Bimbrownikus" ? Zastanawiam się czy autor nadal utrzymuje świetny poziom opowieści o Jakubie
Ostatnio wzięłam się za opowiadanie "Pola trzcin" z ostatniej części, czyli "Wieszać każdy może" i chyba ono będzie moim ulubionym
Ogólnie Wędrowycz to: " Bimbrownik, hiena cmentarna, alkoholik, pasożyt społeczny, pirat drogowy, recydywista, podejrzewany o szereg zabójstw..." Lecz nie jest to zwykły menel  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 22:24 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | A czytał ktoś może już "Homo Bimbrownikus" ? Zastanawiam się czy autor nadal utrzymuje świetny poziom opowieści o Jakubie |
Natknąłem się dzisiaj w Empiku na tą książkę, i:
Nie wiem, jaki jest poziom poprzednich opowieści o tym gościu, bo żadnej jeszcze nie czytałem(nie bijcie, proszę ), ale jeżeli jest wyższy niż w "Bimbrownikusie", to znak, że ominąłem arcydzieła!
Tak swoją drogą, to musiało dziwnie wyglądać, jak tak siedziałem na pufie w Empiku z książką w ręku, a z mojej twarzy nie spełzał szeroki uśmiech  _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 20:59 Temat postu: |
|
|
Tak- dziś, po ciężkim dniu w pracy, usiadłam w Empiku dla relaksu właśnie z tą książką- udało się poziom utrzymany, Wędrowycz nadal mym idolem  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maral

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 18:09 Temat postu: |
|
|
No, no, jestem pod wrażeniem...
Dziś w moje ręce wpadły Kroniki Jakuba Wędrowycza i jest to jedna z tych nielicznych książek, które przeczytałem w jeden dzień  _________________ Moja twórczość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|