| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
miszkos

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 11:22 Temat postu: |
|
|
Homo bimbrownikus to fantastyczna parodia, prześmiewczy styl bardzo mi się podobał. A jednocześnie napisane wszystko językiem prostym, codziennym. Ale jakoś specjalnie mnie na kolana nie powalił. A po wcześniejszych lekturach można nawet powiedzieć, że mnie rozczarował niejako. _________________ Im więcej potu na poligonie, tym mniej krwi w walce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
William Fate

|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 21:59 Temat postu: |
|
|
| Mam mieszane uczucia po przeczytaniu dwóch pierwszych tomów przygód Jakuba Wędrowycza. Wszyscy wysławiają pisarza po tej sadze, ja jednak uważam ją za hmm... nieco prostą, dziecinną. Były one zabawne w paru momentach, śmieszne etc ale nie znalazłem w nich niczego ciekawego. Nie potrafię porównać owego dzieła z książkami np Sapkowskiego czy Grzędowicza. Czy tylko ja tak uważam ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BaniaQ

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 17:18 Temat postu: |
|
|
| William Fate napisał: | | Mam mieszane uczucia po przeczytaniu dwóch pierwszych tomów przygód Jakuba Wędrowycza. Wszyscy wysławiają pisarza po tej sadze, ja jednak uważam ją za hmm... nieco prostą, dziecinną. |
Być może oczekiwania były zbyt duże. To prawda, że humor w opowiadaniach o Wędrowyczu jest bardzo prostolinijny i dosadny, ale taki ma być . Jak Ci się nie podoba Wędrowycz, to może poczytaj inne książki Pilipiuka, bo on ma dosyć szeroki asortyment . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
12kuba

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:11 Temat postu: |
|
|
Znam go osbiście, jest to wujek mojej koleżanki...
uważam go za wspaniałego pisarza, aczkolwiek beznadziejnego czlonka rodziny... _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 20:05 Temat postu: |
|
|
Pilipiuka czytałem tylko Czerwoną gorączkę. Nie pamiętam jej dobrze, ale nie oszalałem na jej punkcie. Być może jestem za młody, żeby to dobrze zrozumieć, ale książka jest ciekawa i da się jakoś przeczytać. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|