| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
aquass43

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 18:48 Temat postu: Jakie książki byście polecili... |
|
|
| Szukam książek młodzieżowych. Jeśli komuś się spodobała jakaś książka i chciałby wyrazić jakąś opinie to proszę. Jeśli ktoś przeczytał jakąś książkę Rosie Rushton to proszę o opinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 20:11 Temat postu: |
|
|
A jaką tematykę preferujesz ?
Co Ci się podoba z tych książek, które już przeczytałaś ? _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
Najlepsze książki literatury młodzieżowej, to dla mnie książki Szklarskiego i Verne'a. Seria o Tomku Wilmowskim jest nieśmiertelna, bez względu na pokolenie. _________________ Gambit Grelfer
http://allegro.pl/show_item.php?item=664513252 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aquass43

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 14:34 Temat postu: |
|
|
| Wielkie dzięki. Ostatnio przeczytałam książkę Barbary Kosmowskiej "Pozłacana rybka". Lubie książki , w których zawarte są życiowe problemy. Mam nadzieje że taką czytaliście i polecicie mi jakąś. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 17:05 Temat postu: |
|
|
| młodzieżowa... i życiowe problemy... no cóż, na razie przychodzi mi do głowy książka, którą niedawno skończyłam czytać: "Hera moja miłość". Krótka książka o problemach młodzieży z narkotykami. Może Cię zainteresuje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 21:57 Temat postu: |
|
|
O tym samym pomyślałam.
Jest wiele książek o tej tematyce:
-My dzieci z dworca ZOO
-Pamiętnik narkomanki
-Ćpun
Ja z okresu młodzieńczego dobrze wspominam książkę Magda.doc. Też porusza problemy wieku dorastania, a przy okazji wydawała mi się taka dorosła. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GambitGrelfer

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 10:56 Temat postu: |
|
|
Jeśli chcesz książkę, która wymusza myślenie i refleksję nad sobą samym to polecam "Listy starego diabła do młodego" C. S. Lewisa. _________________ Gambit Grelfer
http://allegro.pl/show_item.php?item=664513252 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 13:16 Temat postu: |
|
|
| GambitGrelfer napisał: | | Najlepsze książki literatury młodzieżowej, to dla mnie książki Szklarskiego i Verne'a. Seria o Tomku Wilmowskim jest nieśmiertelna, bez względu na pokolenie. |
Ja do tej serii dodałabym jeszcze Nienackiego i Karola Maya. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 17:18 Temat postu: |
|
|
Co chciałam polecić to już poleciliście wcześniej;p Jeszcze może być kontynuacja Magdy.doc bodajże się nazywa Paulina.doc. Ja nie czytałam, bo trochę nie moja tematyka, ale koleżanki mówiły, że książka dobra. Wybór należy do ciebie  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 18:03 Temat postu: |
|
|
Jeśli się komuś spodobała pierwsza część Magda.doc to na pewno natrafi na kontynuację  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 21:24 Temat postu: |
|
|
A czytałaś może Rafała Kosika? Jest dla młodzieży, opowiada o ich problemach, jednak nie jest to główny temat jego książek. Myślę tutaj o serii o Felixie, Necie i Nice. Jak dla mnie to całkiem dobrze się czyta;) _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 7:31 Temat postu: |
|
|
Cichodajka.pl
| Cytat: | | Autentyczny zapis notatek i dyskusji prowadzonych na blogu założonym przez 17 letnią dziewczynę. Mieszkanka stolicy, uczennica dobrego liceum, wychowująca się w zamożnej i szczęśliwej rodzinie świadczy usługi seksualne, osiągając przy tym znaczne korzyści ? cenne prezenty, duże kwoty pieniędzy. Jednocześnie dokonuje prowokacyjnego wpisu na założonej przez siebie stronie internetowej i czeka na reakcje internautów. Ich wypowiedzi są najczęściej bardzo krytyczne, co skłania Weronikę do ostrych komentarzy. Jest to okazja do wyrażania przez nią poglądów m.in. na temat polskiej mentalności, moralności, religijności. Co jakiś czas dziewczyna opowiada coś nowego o sobie, o kolejnych przygodach, o sytuacjach w szkole, planach wyjazdowych. Blog systematycznie się rozrasta, aż wreszcie liczba odwiedzin sięga prawie 300 000. Emocje i komentarze odwiedzających są bardzo zróżnicowane: jedni nazywają ją prostytutką, inni - nimfomanką, jeszcze inni składają jej propozycje seksualne, wielu chwali za odwagę i styl, niektórzy dzielą się swoimi doświadczeniami. A Weronika najwyraźniej świetnie się bawi... |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 11:23 Temat postu: |
|
|
Ale to chyba książka dla trochę starszej młodzieży... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
zależy o jakim wieku rozmawiamy. Ja na przykład polecam Krystynę Siesicką. Ma książki typowo młodzieżowe, ale i takie, do których zaglądam i teraz. _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 7:23 Temat postu: |
|
|
madaleno: co masz na mysli pisząć straszej? _________________
 |