| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 19:20 Temat postu: |
|
|
Polecam książkę pt. "Cząstki elementarne" autora, którego nazwiska nie pamiętam, bo jest długie, skomplikowane i na "H...". Szczerze mówiąc nie podobała mi się tematyka, ale świetnie pokazuje kawał historii Francji, ruchu hipisowskiego i ma podłoże psychologiczne. Ma też przesłanie. Według mnie, autor pokazuje jak pewne rzeczy potrafią uczynić nas nieszczęśliwymi, pisze więc niemal "ku przestrodze"... Polecam, ale nie dzieciom- za dużo tam seksu, masturbacji i erotyki szeroooko pojętej...  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amazo

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 17:53 Temat postu: |
|
|
Doskonałą fantastyką jest "Eifelheim" Flynna. W sumie u nas prawie nieznany autor. Na zachodzie nagradzany, ale nie kupowany  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 20:09 Temat postu: |
|
|
Polecam "Byćjak Steve Jobs"- niedawno czytałem i przyznają- ciekawa. Może nie jest to ksiązka, którą czyta się na "polepszenie humoru", ale pokazuje wiele ciekawych... zjawisk? _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
delfina

|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 12:43 Temat postu: |
|
|
| Gorąco polecam "Bestię" Alex Flinn. Fantastyczna książka;-) |
|
| Powrót do góry |