| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
maddziaa

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 9:47 Temat postu: |
|
|
O ile zarówno "Kapłanka w Bieli" jak i "Ostatnia z Dzikich" zasługują na mocno pozytywną ocenę, to ostatni tom, "Głos Bogów", zupełnie mnie rozczarował, jakoś zbyt przewidywalne to wszytko. Aczkolwiek Kapłanka myślę, że jest naprawdę godna polecenia, choćby z czystej ciekawości i dla wyrobienia sobie własnego zdania. _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 13:26 Temat postu: |
|
|
Właśnie przeczytałam "Głos bogów" i powiem, że podobała mi się, może nie aż tak jak poprzednie części, ale i tak żałuję, że to już koniec tej opowieści.
Teraz pozostaje czekać na dalsze części sequela do trylogii Czarnego Maga
A kto wie, może i jakiś sequel do Kapłanki też się pojawi Osobiście nie miałabym nic przeciwko  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olcia1

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 8:06 Temat postu: |
|
|
| Co myslicie o trzecim tomie ery pieciorga? Ja musze narazie kupic " glos bogow".. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 19:45 Temat postu: |
|
|
Fajna Może nie aż tak dobra jak pierwsza i druga, ale ciekawa  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olcia1

|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 11:57 Temat postu: |
|
|
| Bardzo ci dziękuje. Są jakieś wady w tej książce? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 14:22 Temat postu: |
|
|
Wady, hmmm... Miejscami jest przewidywalna. No i największą wadą jest to, że to już jest koniec opowieści  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olcia1

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 11:58 Temat postu: |
|
|
musze jak najszybciej przeczytać.. dziekuje ci Luthien_Sara.. mam nadzieje że ksiażka dobrze się skończyła..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 20:15 Temat postu: |
|
|
To już musisz się sama przekonać  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nessa

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 13:50 Temat postu: |
|
|
| I tom nie dorównuje II ,a II nie dorównuje III ;D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 20:02 Temat postu: |
|
|
Hehe, to na odwrót jak w poprzedniej trylogii  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ookami

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 23:32 Temat postu: |
|
|
3. część mi się podobała chyba równie mocno jak dwie pierwsze. Była dla mnie jednocześnie przewidywalna i zaskakująca;) A to dla tego, że nie spodziewałam, co "wyrośnie" z Nekauna oraz tego, że SPOILER
bogowie na końcu zginą, w dodatku w taki sposób, domyśliłam się jednak niestety, że bogowie jednej i drugiej strony to jedni i ci sami, co odebrało mi nieco przyjemności z lektury - żeby tak chociaż imiona nie były podobne (Huan/Hrun)
KONIEC SPOILERA
Ciekawie było zobaczyć sytuację oczami Pentadrian, z drugiej strony brakowało mi Jurana - szkoda, że nie dowiedzieliśmy się, jak się potoczyły losy Białych. Poza tym Nekaun był ciekawą postacią, całkiem niezły wątek niewoli, no i fajnie było odkrywać tajemnice bogów.
Polecam Erę Pięciorga, bałam się trochę, że będzie podobna do Trylogii Czarnego Maga, ale na szczęście się przeliczyłam:)
A która postać z tej trylogii jest waszą ulubioną? _________________ "Pokora nie polega na myśleniu o sobie gorzej, lecz na myśleniu o sobie rzadziej." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 2:04 Temat postu: |
|
|
Ulubioną, hmmm.... Ciężko stwierdzić ale chyba Mirar Zawsze było z nim dużo śmiechu. Niby bohater pozytywny, ale nie doskonały, miał swoje wady. Ciekawa kreacja wg. mnie  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qvilu

|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 17:34 Temat postu: |
|
|
| Nessa napisał: | | I tom nie dorównuje II ,a II nie dorównuje III ;D |
A ja się z tym nie zgodzę. Uważam, że definitywnie tom II był najgorszy. Dłużył mi się totalnie. Jeżeli popatrzeć obiektywnie z boku nic w nim się nie działo. W tomie I jeszcze jakaś wojna, było na co czekać.
Aktualnie kończę tom III i już wiem, że jest najlepszy. Szkoda, że cała trylogia nie trzyma takiego poziomu.
Ulubiona postać? Zdecydowanie Emerahl - wyrachowana, twarda i niezachwiana w poglądach:) _________________ Paweł K. Zapraszam na mój blog książkowy:
http://podsluch.wordpress.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|