| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
brujo

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 19:38 Temat postu: Jaką książke zabrał(a) byś na bezludną wyspę |
|
|
No właśnie jak w temacie. Gdybyście resztę życia mieli spędzić na bezludnej wyspie i moglibyście zabrać ze sobą tylko jedną książkę to jaka ona by była. Tylko bez frazesu, że Biblie. Upss już napisałem  _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 80 Skąd: Z IV rozdziału książki o gremlinach
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 19:42 Temat postu: |
|
|
| "Przypadki Robinsona Crusoe" Daniela Defoe xP |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 21:42 Temat postu: |
|
|
Hmmm... "Mały Książę","List w butelce" oraz "Małe zbrodnie małżeńskie"
wiem, że miała być jedna, ale te trzy stanowią dla mnie jedność  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 22:05 Temat postu: |
|
|
"W poszukiwaniu straconego czasu"
Może na bezludnej wyspie łatwiej by mi się to czytało   _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 7:28 Temat postu: |
|
|
| To chyba nie jest łatwe pytanie dla wszystkich którzy mają w planach przeczytać jeszcze dużo książek w swoim życiu, ale nie wiem dlaczego dlaczego zabranie ze sobą biblii uważasz za frazes, ja chyba ją zabrałabym ze sobą bo już od dawna się zbieram żeby to przeczytać, po prostu jako następną pozycję na liście książek, a skoro byłoby tyle czasu to myślę że to by mi się udało. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:04 Temat postu: |
|
|
Pipi jesteś cool. TO JESZCZE NIE PRZECZYTAŁAŚ BIBLI !?
Poganka czy co  _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:15 Temat postu: |
|
|
Nie jest się poganinem jak się Biblii nie przeczytało. brujo nie krzycz to nie jest lektura obowiązkowa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:26 Temat postu: |
|
|
Niech się Pipi broni sama bo ja jestem poganinem i jeśli używam dużej kursywy to znaczy ,że mAM ochote krzyczeć.HAHA.
Co do tego czy jesteś czy nie jesteś poganinem jeśli nie znasz słowa Bożego to Kler ma odmienne zdanie od twojego.HAHA
 _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
franka76

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:31 Temat postu: |
|
|
| "Fauna i flora bezludnych wysp" ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:42 Temat postu: |
|
|
Bardzo praktycznie a to godne szacunku. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 15:34 Temat postu: |
|
|
| brujo napisał: | Pipi jesteś cool. TO JESZCZE NIE PRZECZYTAŁAŚ BIBLI !?
Poganka czy co  |
No jakoś tak się zebrać nie mogę, ale niestety muszę cię rozczarować poganką nie jestem. I nie uważam żebym musiała się bronić skoro czegoś nie przeczytałam.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 19:00 Temat postu: |
|
|
kazałem nie pisać ,że zabiore ze sobą biblie bo ja to wymieniłem .przed tym masz sie bronić.Prosze o troche inwencj własnej. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 20:09 Temat postu: |
|
|
oooo nieeee.... biblii (czy powinnam napisać Biblii?) nie zabrałabym nigdy na bezludną wyspę.... nie umiem tego ładnie w słowa ubrać i wyjaśnić dokładnie dlaczego nie mówiąc za dużo i nie jestem pewna, czy nie obrażę nikogo. Więc Biblii bym nie wzięła. A żeby się zdecydowac na JEDNĄ książkę..? To byłaby chyba najtrudniejsza decyzja w moim życiu!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 0:24 Temat postu: |
|
|
To nie trudny dla mnie wybór jest.Biore jaką kolwiek książe , może nawet być biblia ową książą, którą bym wzioł wszystko jedno jaką bym sie podcierał.W warunkach walki o przetrwanie książkowe brednie tracą na znaczeniu a człowiek jest blisko natury a tym samym Dao. _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 5:13 Temat postu: |
|
|
Ale z czasem człowiek może zatęsknić za cywilizacją i słowem pisanym a tu klops książka została przerobiona na papier toaletowy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|