| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Zakładając, że "Zbrodnia i kara" była w Twojej szkole lekturą obowiązkową, przeczytałeś/aś ją od deski do deski? Odpowiedz szczerze;) |
| TAK |
|
67% |
[ 19 ] |
| NIE |
|
10% |
[ 3 ] |
| Utknąłem/ęłam za połową... |
|
21% |
[ 6 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 28 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Samash

|
Wysłany: Pią Gru 24, 2010 21:31 Temat postu: |
|
|
No mam nadzieję, że mi się spodoba, gdyż nie lubię się męczyć z książkami  _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 22:57 Temat postu: |
|
|
Wiesz co... myślę, że się trochę pomęczysz, ale na końcu będziesz zadowolona. Życzę Ci wytrwania, bo na prawdę warto przebrnąć przez całość i uwolnić się od tej cięzkiej fabuły. Oczywiście moim zdaniem jest świetna, genialna, ale na swój sposób ciężka emocjonalnie _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:03 Temat postu: |
|
|
Przez dwa dni przeczytałam tylko ok. 50 stron, gdyż nie daje rady więcej. Mam nadzieje, że to tylko początek jest tak ciężki, a resztę książki szybciej będzie mi się czytało, gdyż muszę ją mieć z początkiem Nowego Roku przeczytaną ;/. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 16:56 Temat postu: |
|
|
Trzeba się spiąć i zmuszać, bo nistety nie należy ona do lektur, które czyta się łatwo i szybko, ale końcowe wnioski, które sama sobie wyciągniesz sa na tyle przydatne, że stwierdzi, że nie straciłaś czasu
Choć wiem, że ma się całkiem inne spojrzenie na tę książkę w momencie kiedy po nią sięgami nie jako lekturą a miłe spędzenie czasu  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 11:42 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że uda mi się ją szybko przeczytać . _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 19:02 Temat postu: |
|
|
Jeszcze masz troszkę czasu...Powodzenia  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 13:30 Temat postu: |
|
|
No raczej mi się nie udało i będę musiała sięgnąć po streszczenie ;/. Dalej jestem na tej samej stronie choć dziś mam zamiar przeczytać chociaż z 50 stron. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 21:05 Temat postu: |
|
|
Więcej zapału Napisz o swoich wrażeniach, gdy skończysz  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 15:38 Temat postu: |
|
|
Hehe chyba mi się uda, gdyż najwcześniej za tydzien będziemy ja przerabiać . Podziwiam mojego kolege, który w dwa dni przeczytał 256 stron tej książki. Nadal nie wiem jak mu se do udało. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 18:16 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie czytanie streszczenia to zabijanie książki. Jakoś się nigdy nie skłoniłam do morderstwa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 20:48 Temat postu: |
|
|
| To ja przyznam się że zdarzyło mi się zamordować książkę w taki sposób...ale to były bardzo rzadkie przypadki kiedy nie wyrobiłem się na czas z przeczytaniem lektury na czas no i sięgnąłem na po streszczeni...cóż np takie "Nad Niemnem" dotrwałem tylko do połowy no i wyszło.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 21:16 Temat postu: |
|
|
Szczerze to tydzień przed maturką zaglądałam do streszczeń żeby sobie co nie co przypomniec, ale tak to nigdy nie zastąpiałam książki streszczeniem, bo jakoś nie dawało mi to satysfakcji  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 14:51 Temat postu: |
|
|
Ja mam tak, że najpierw przeczytam całą książkę (lekturę szkolną), a później czytam streszczenie żeby lepiej utrwalić. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 16:34 Temat postu: |
|
|
| Całe szczęście "Nad Niemnem" nie miałam okazji pomęczyć. Może też popełniłabym zbrodnię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
katipodgorska

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 14:43 Temat postu: |
|
|
Mnie się ta książka nawet podobała. Ciekawa taka. Treśc dobrze zapamiętałam (czasmi można przeczytać książkę nie mieć pojęcia o treści )i jak wtedty trzeba odp z lektury na polskim a z takiej zbrodni i kary to całkiem przyjemnie sie odpeiadało  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|