| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 20:32 Temat postu: Uczennica Maga |
|
|
Czytał ktoś już może prequel do trylogii czarnego maga? Wiele wnosi do tej opowieści. Pozwala ją lepiej zrozumieć i przedstawia ewolucję nauki magii oraz to czemu powstała Gildia Magów.
Pozostaje jeszcze tylko czekać na sequel do trylogii . _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 23:16 Temat postu: |
|
|
No baaa;) Ja czytałam;) Bardzo podobał mi się wątek Sterii i Kachiro, szczerze mówiąc nie wiedziałam, że Sachakanin ma 'tego typu' problem:P Ciekawy zwrot akcji;) Po przeczytaniu czuję maleńki niedosyt - mogłoby być więcej napisane o dalszych, wspólnych losach Tessi i Jayana;) Ciekawym wątkiem było również powstanie Wielkiego Pustkowia. Byłam mile zaskoczona;) A jak Twoje wrażenia Luthien_Sara? _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 10:03 Temat postu: |
|
|
Bardzo mi się podobała. Też żałuję, że nie wiadomo nic więcej o Tess, ani o tym jak dokładnie powstała Gildia. No i strasznie mi szkoda, że uśmierciła Dakona... Szczerze, to epilog mógłby być dłuższy, pozostawia pewien niedosyt. Odniosłam takie wrażenie jakby chciała jak najszybciej skończyć. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 14:11 Temat postu: |
|
|
No nie wiem, ponad 800 stron to nie jest mało;p Ale z drugiej strony te wątki, które bardzo mnie interesowały, urwały się. No cóż zobaczymy co będzie dalej:) Czy wyjdzie jeszcze coś do Trylogii Czarnego Maga, jak myślisz? _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 14:28 Temat postu: |
|
|
Owszem, wiem to no pewno. Wyjdzie 3 tomowy prequel. Ale nie wiadomo kiedy. Podobno w styczniu Trudi była w połowie 1 tomu.... A zanim to wyjdzie w Polsce, będę już na emeryturze.... Ale no cóż, przynajmniej jest na co czekać  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:10 Temat postu: |
|
|
Trudi ma w planach 3 tomowy prequel? To dość duże wyzwanie. Podziwiam ją za to, że pisze również prequele. Łatwo jest coś namieszać, a jeszcze trudniej napisać wszystko w taki sposób, aby zjawiska, tajemnice i zasady rządzące jej wykreowanym światem pasowały do siebie i nic się nie gmatwało. Ciekawe jaki będzie efekt końcowy. Trochę poczekamy, ale może nie do emerytury... do 50-tki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:16 Temat postu: |
|
|
Taaa... Trzeba mieć nadzieję...  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:21 Temat postu: |
|
|
dajmy jej szansę. 3 tomy trochę się pisze, jeśli nie ma to być masówka i biznes tylko dla zarobienia kasy. liczy się zawsze efekt końcowy. A czas to tylko dodatkowa przyjemność. (Znaczy jeśli jest go mało i nie trzeba długo czekac)  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:30 Temat postu: |
|
|
Jest jedna książka, na którą czekam (innego autora) już zdaje się ze 2 lata i się nie zanosi, żeby miało się coś zmienić...
Po za tym jak widzę daty wydania książki na świecie, a datę wydania w Polsce to się płakać chce. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:38 Temat postu: |
|
|
Przecież trzeba przetłumaczyć... potem druk... rozsyłanie po sklepach. Ale rzeczywiście da się robić to szybciej tylko nikomu się nie chce.
A jeszcze zapytam co to za książka na którą czekasz? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:41 Temat postu: |
|
|
Druga część Z mgły Zrodzonego. Najpierw miało być na początku tego roku, potem w czerwcu, a teraz zdaję się, że w pierwszej połowie 2010 roku...
Pocieszające... _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 15:42 Temat postu: |
|
|
| a za granicą już jest? Bo się kompletnie nie orientuję. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 16:05 Temat postu: |
|
|
Ależ oczywiście, że jest... Nawet myślałam o przeczytaniu w oryginale, ale nie uważam, żebym aż tak dobrze znała angielski, a jak pomyślę o ślęczeniu z książką w jednej ręce, a ze słownikiem w drugiej to mi się słabo robi... _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 16:08 Temat postu: |
|
|
Myślę, że połowa 2010 r to już ostateczny termin. Nie wierzę, żeby się aż tak wlekli z tłumaczeniem. To nawet ja bym już to szybciej zrobiła!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 16:15 Temat postu: |
|
|
Tak, tylko, że nawet na stronie wydawnictwa, nie ma o tym ani słowa... Ano, poczekamy zobaczymy. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|