| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 17:19 Temat postu: Nieco poezji |
|
|
"Szczęśliwe nieszczęście"
Patrzę niewidzącymi oczyma na nicość mej
Nierealnej egzystencji.
Widzę ciemność w najjaśniejszym momencie
Mojego życia.
Zamykam się w zatłoczonej samotni,
Uwięziona w bezkresnym więzieniu.
Spełniając nierealne marzenia.
Istniejąca choć niewidzialna, niedostrzegalna.
Szczęśliwa w swym nieszczęściu.
Zapraszam do prezentowania własnej twórczości  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa"
Ostatnio zmieniony przez Luthien_Sara dnia Sro Lut 03, 2010 17:10, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 17:45 Temat postu: Re: Nieco poezji |
|
|
| Luthien_Sara napisał: |
Spełniając nie realne marzenia.
|
Chyba się wkradł błąd ortograficzny: nierealne ? _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 18:01 Temat postu: |
|
|
Nigdy nie byłam dobra z ortografii
A oprócz tego jakieś sugestie?? _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 21:11 Temat postu: |
|
|
rozumiem, że założeniem było zestawianie przeciwieństw, rzeczy które są w parach jakby nierealne? koncepcja fajna, tylko powiedz mi dlaczego właśnie taka? czemu tyle oksymoronów i sprzeczności? czy to tylko taki pomysł czy kryją się za tym jakieś głębokie przeżycia? Mi na przykład kojarzy się to z rozdarciem emocjonalnym
każda koncepcja jest dobra jeśli wypływa z serca _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 23:23 Temat postu: |
|
|
Tak dokładnie. Uznałam, że w taki sposób najlepiej oddam jak się wtedy czułam. Od początku taka była koncepcja: skłoń do myślenia, szukaj sensu, dociekaj dlaczego. Po za tym głupio by to wyglądało gdybym tylko w połowie użyła oksymoronów.
Przyznaję, że nie był to najlepszy moment w moim życiu. Nie wiedziałam jak wyrazić to co czuję więc zaczęłam pisać... Może nieudolnie, może mało profesjonalnie, ale to było świetne lekarstwo na doła. Mam chociaż nadzieję, że się podoba. Jrśli tak to może wrzucę coś jeszcze.
Ale chętnie poczytałabym też wiersze innych forumowiczów  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:11 Temat postu: |
|
|
Najważniejsze, że to pomogło napisanie tego wiersza i że dla Ciebie jest on ważny.
Ja nie piszę, więc na moją twórczość liczyć nie możesz  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:26 Temat postu: |
|
|
Ja też nie piszę, ale chętnie poczytam inne  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:37 Temat postu: |
|
|
No to może teraz coś takiego:
"Prawda"
Przystań na chwilę znużony wędrowcze,
Odpocznij w cieniu prastarych drzew.
Zgłęb od wieków skrywane tajemnice,
wedrzyj się w zakamarki swej duszy.
Odkryj siebie na nowo, może zaskoczysz
sam siebie...
Możliwe, że to co myślałeś o sobie,
było jedynie wykreowaną postacią na potrzeby życiowego
filmu.
W spokojnym odległym miejscu poznaj siebie,
krok po kroku, bez nacisku otoczenia,
bez ciągłej kontroli i presji znajomych.
Uwolnij się i wzleć ponad czas i
ponad przestrzeń.
Dojrzyj to, czego nikt nie był w stanie ujrzeć. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa"
Ostatnio zmieniony przez Luthien_Sara dnia Pią Lip 17, 2009 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 13:45 Temat postu: |
|
|
o ile pierwszy wiersz miał naprawdę dobrą koncepcje i był dopracowany, w tym mi czegoś brakuje. tematyka w porządku, zgadza się z tym co pisałaś wcześniej "skłoń do myślenia, szukaj sensu, dociekaj dlaczego", myślę, że odnosi się to również do tego utworu,
taka jedna mała uwaga (od nieprofesjonalisty): wiersz pisany prozą też musi mieć swoją melodię, trochę tego tu zabrakło _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 15:57 Temat postu: |
|
|
Podoba mi się początek wiersza.
Potem traci na swojej liryczności.
Ale ogólnie podoba mi się bardziej niż pierwszy, może to kwestia tematyki  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 15:57 Temat postu: |
|
|
Dzięki za rady i krytykę. To ważne, żeby wysłuchać różnych opinii. Ale cóż, czasami jak się pisze to co się czuje, zwraca się mniejszą uwagę na jak to nazwałaś melodię.  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa"
Ostatnio zmieniony przez Luthien_Sara dnia Pią Lip 03, 2009 18:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 15:59 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że masz do tego taki stosunek.
Inni by się na śmierć obrazili   _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 16:03 Temat postu: |
|
|
Ja taka nie jestem . Wolę szczerą krytykę, niż nieszczere pochlebstwa. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 20:28 Temat postu: |
|
|
| Luthien_Sara napisał: | Ja taka nie jestem . Wolę szczerą krytykę, niż nieszczere pochlebstwa. |
naprawdę duży szacunek za to co powiedziałaś _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 21:22 Temat postu: |
|
|
Dziękuję. Krytyka wypowiedziana w celu, by komuś pomóc poprawić to co wymaga poprawienia jest najlepszą pomocą jaką można zaoferować drugiej osobie. Tak więc jestem bardzo za nią wdzięczna.
Co innego krytyka gdy się chce komuś dogryźć. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|