| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
goskaf1

|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 14:06 Temat postu: |
|
|
| hehe świetny temat:) ja bardzo uwielbiam wąchac książki! szczególnie te nowe:) pachną nowością ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monia930405

|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 20:20 Temat postu: |
|
|
Gdy wchodzę do księgarni to ludzie się na mnie jakoś dziwnie patrzą. Może i mają trochę racji, bo gdy do ręki wezmę jakoś książkę to pierwsze co robię to ja wącham. Ufam mojemy nosowi i jeszcze nigdy mnie on nie zawiódł. Ksiązki według mnie jest dobra kiedy tylko poczuję zapach przypomninający mi zapach przygody. Pewnie pomyślicie, że jestem nienormalna, bo przygoda nie pachnie, ale dla mnie tak. Ja po prostu jestem inna i dziwna na swój piekny sposób _________________ 'Dużo lepiej się idzie, gdy podniesiona głowa
Daj sobie wreszcie kredyt zaufania
Masz mało do starcienia,bardzo dużo do zyskania' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:19 Temat postu: |
|
|
nie wszystkie nowe ksiażki ładnie pachną, to chyba zależy od papieru albo tuszu jakiego się używa podczas drukowania. W każdym razie niektóre naprawdę od razu chce się miec po powąchaniu ich  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kilmeny

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 18:14 Temat postu: |
|
|
W sumie to lubię zapach i nowych, i starych książek. Ale chyba jednak wolę zapach tych starszych. Szczerze pisząc, to ja już chciałabym, aby moje (teraz nowe) książki były już takie... No, miały te pożółkłe stronnice i taki typowy zapach. Ile ja bym się wtedy nawąchała ! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 18:33 Temat postu: |
|
|
Ja każdą nową książkę muszę powąchać, a nawet nie tylko nową, wogóle mam książkę to najpierw ją wącham, chyba takie zboczenie... ;D _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kilmeny

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 18:40 Temat postu: |
|
|
Ja raczej się specjalnie nie przywąchuję - może raz czy dwa mi się to zdarzyło. Ale jak zapach jest bardzo intensywny, to czuć. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 18:48 Temat postu: |
|
|
Zapach, ciekawa sprawa!
Ale ja bardzo lubię badać książkę (oprócz wzrokiem) dotykiem...  _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 18:07 Temat postu: |
|
|
Z tymi pożółkłymi stronicami to się zgadzam. Takie książki jakoś szybciej i łatwiej mi wchodzą niż te drukowane na białym papierze. No i mają swój klimat... _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 18:10 Temat postu: |
|
|
A mnie tam wszystko jedno, czy pożółkłe czy nie. Chociaż chyba jednak wole nowiutkie, białe stronice. _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angelikaaa

|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 12:32 Temat postu: |
|
|
Uwielbiam zapach nowych książek Taki intensywny, że nie trzeba jej nawet wąchac, aby go poczuc. _________________ nie liczy się nic, liczą się przyspieszone tętna! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sahu

|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 10:44 Temat postu: |
|
|
Mi osobiście zapach książek się nie podoba, tych które leżą już przez jakiś czas na półce, ale te dopiero kupione to co innego <3 _________________ Pozdrawiam ;** |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czytelnik11

|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 20:45 Temat postu: |
|
|
Mi najbardziej odpowiada zapach starych książek , ale nie przywiązuję do tego większej uwagi. _________________ "Ale śmierć w pierwszym zamyśle nie miała być karą. Pozwala wam odejść, porzucić świat, nie jesteście z nim związani czy to w nadziei, czy w znużeniu. Które więc pokolenie powinno zazdrościć losu drugiemu?"
Tolkien. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mu-erte

|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 15:28 Temat postu: |
|
|
Zawsze przykładam książkę do nosa i wciągam jej elektryzujący aromat. Zapach druku, nowości, lub stęchlizny, rozsypującego się kleju, starości. Te stare książki mają swój niepowtarzalny zapach, w którym zapisana jest ich historia. _________________ You're awake in your darkest dream
I have come for you
And nobody can hear you scream
When I reach for you. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|