| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 13:00 Temat postu: Listy... |
|
|
Piszecie jeszcze czasem takie tradycyjne listy.. z papeterią, kopertą i znaczkiem ?
Takie pisane jeszcze piórem ?
Czy już tylko e-maile, sms... ?
Mi się tęskni do takich prawdziwych listów, ale w sumie niewiele ich piszę... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 16:22 Temat postu: |
|
|
Ja pisałam jeszcze niedawno, teraz już nie mam do kogo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 18:07 Temat postu: |
|
|
Jednak pod względem szybkości tradycyjny list ustępuje e-mailom.
A żyjemy w czasach gdy czas pędzi.. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 19:27 Temat postu: |
|
|
| Bardzo lubiłam pisać tradycyjne listy dopóki miałam z kim. Teraz nikt się nie chce już bawić w papeterie, znaczki, jak można wysłać szybszego i bezpłatnego emaila. Jednak e-maile są ciut bezosobowe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 20:54 Temat postu: |
|
|
Ja zawsze najbardziej lubilam moment, kiedy wyciągałam nowy list ze skrzynki Maile nie dają tyle radości, bo i tak dużo spamu codziennie przychodzi, to żadne święto :p |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 21:10 Temat postu: |
|
|
Nigdy z nikim nie pisałam listów, nigdy ich nie dostawałam  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 23:29 Temat postu: |
|
|
Niemożliwe... nie dostałaś nigdy listu ? _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 2:08 Temat postu: |
|
|
Ja nawet nie potrafię sobie przypomnieć kiedy napisałam ostatni list... Baaaardzo dawno temu. Jedyne co teraz jeszcze wysyłam pocztą to kartki z wakacji  _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 7:14 Temat postu: |
|
|
To już coś ja kartki też przestałam wysyłać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:44 Temat postu: |
|
|
| Madalleno napisał: | | Niemożliwe... nie dostałaś nigdy listu ? |
No nie licząc listów urzędowych to nigdy, smutne, ale prawdziwe, cała moja rodzina i przyjaciele, z którymi mam powody do kontaktów są na miejscu chociaż to nie powód, żeby nie pisać listów.
Moje koleżanki w gimnazjum kiedyś się zgadały właśnie na ten temat, że teraz nie wysyła się listów,a to taki piękny sposób na komunikowanie się i pisały do siebie listy pomimo, że codziennie widywały się w szkole i mieszkały od siebie może 3 km.  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:55 Temat postu: |
|
|
Ja też pisałam takie listy, liściki.
I pamiętam jak poważnie je traktowałam
Jakiś może jeszcze się uchował i leży na dnie szuflady. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 15:49 Temat postu: |
|
|
Ja pisałam tylko do ludzi którzy byli daleko, aż tak mi nie zależało  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 16:15 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo lubię pisać listy .
Niestety, także dawno tego nie robiłam, bo nie mam do kogo . Ale ponieważ mam problem z Internetem prywatnie, to znowu przymierzam się do odręcznego napisania listu do osoby, z którą kontakt mailowy się urwał a smsowy odpada, bo 'zagramanicą' jest. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 17:36 Temat postu: |
|
|
To aż Ci zazdroszczę, że masz okazję napisać prawdziwy list...
 _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Poszukiwacz

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 18:04 Temat postu: |
|
|
Listy pisze się rzadko bo to nie praktyczne. List zostanie dostarczony w ciągu kilku dni, a SMS natychmiast, E-mail w ciągu paru minut jeśli jest duży ruch na serwerach. Prawdopodobnie lwia część listów to rachunki i papiery urzędowe, które trzeba dostarczać na piśmie. Oczywiście poczta nadal będzie funkcjonować, bo nikt nie wynajmie firmy przewozowej, żeby wysłać prezent na święta, rodzinie za granicą. To co teraz się dzieje nikogo nie powinno martwić, mail zawsze można wydrukować, dodać do niego nawet uśmiech, często zdjęcie. Obraz umierającej poczty, wypartej przez nowinkę techniczną przedstawia "Piekło Pocztowe" Pratchetta.
Co do kartek, myślę, że szybko zostaną wyparte przez zdjęcia aparatem komórkowym + treść.
Świat się zmienia.  _________________ Poszukiwacz i podróżnik po dzisiejszym internecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|