| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
swistunka

|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 21:52 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | moja nauczycielka nie umiała docenić awangardy w moich dziełach Razz |
Zostaw je prawnukom - zostaną milionerami  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:07 Temat postu: |
|
|
Albo będą miały darmową porcję śmiechu  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:12 Temat postu: |
|
|
W podstawówce miałam super plastyk. Kazał nam np malować dziury w serze, robić kolaże itp. Talentu nie mam do malowania, ale w tych nietypowych zadaniach jakoś sobie radziłam i miałam same 6 W liceum już mnie nie doceniono....  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 23:00 Temat postu: |
|
|
W podstawówce też jakoś nie udało mi się zabłysnąć. Chyba tylko raz, ale było to układanie bukietów, a nie malowanie.
Wy też robiliście kartki ozdobione suszonymi płatkami? My mieliśmy takie zadanie, ale marnie to wyszło. Do wysłania by się nie nadawało, bo szybko się kruszyło. _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phantomka91

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 22:31 Temat postu: |
|
|
Tak, pamiętam do tej pory robienie kartek w podstawówce, tylko my używaliśmy do ich ozdabiania nie suszonych płatków, a makaronu, tego takiego w kształcie ślimaków Potem się to czymś posypywało, nie pamiętam czym, następnie malowało i było gotowe. Dzisiaj nie chciałoby mi się bawić w coś takiego. A wracając do listów, niestety nie piszę i nie otrzymuję Szkoda ,że ta piękna tradycja zanikła. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 13:43 Temat postu: |
|
|
| Uwielbiam pisać listy, kiedyś pisałam je często, zazwuyczja do osób poznanych na wakacjach. TEraz piszę raczej emeile... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 19:48 Temat postu: |
|
|
Faktycznie nie zauważyłam tego tematu, temat sprzed 2 lat.
I czy wciąż ktoś lubi pisać jeszcze listy tradycyjne? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 21:42 Temat postu: |
|
|
Kiedyś, jeszcze w podstawówce zasmucił mnie fakt, że nigdy, ale to nigdy nie napisałem żadnego poważnego listu i postanowiłem to nadrobić. Napisałem więc dwu- stronicowy list do koleżanki z klasy- nie odpisała... A był taki mądry, tyle nad nim siedziałem... Pocieszam się myślą, że to poczta zaniedbała obowiązki i nigdy do niej nie doszedł... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 22:40 Temat postu: |
|
|
Sadzę, że obecnie mało kto umie pisać klasyczne listy, a tym bardziej w dłuższych formach.....przy obecnych sms-ach i emailach, które kształtują umiejętność jak najkrótszego wysławiania się, napisanie tradycyjnego listu może być wyzwaniem zarówno dla nadawcy jak i odbiorcy _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 14:50 Temat postu: |
|
|
A ja napisałam list niedawno. Przed świętami do dawnej przyjaciółki, z zapytaniem czy jeszcze powalczymy o naszą znajomość... I dostałam wczoraj odpowiedź. I tak właśnie wróciłyśmy do pisania listów. Mam zamiar bowiem Jej odpisać. Nim się spotkamy, możemy sobie pogadać listownie . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.M.W.

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 12:02 Temat postu: |
|
|
Uważam, że nie ma to jak tradycyjne listy. Co napisane własnoręcznie to nie wyklikane . Jakoś taki list pisany ręcznie ma dla mnie większą wartość (choć oczywiście nie we wszystkich przypadkach) niż jedno zdanie bez kropek, przecinków itd. wysłane smsem. Piszę ogólnikowo bo czasem to jedno zdanie ma większą wartość niż wydukane kilka zdań na papierze. A nie każdy woli formy komunikacji typu - listy. Nie mniej jednak uważam, że co list to list.
Jeśli już mam pisać smsa to wolę jednak zadzwonić. Nie jestem na dzisiejsze czasy chyba  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:54 Temat postu: |
|
|
Listy to coś pięknego i tak piszę je jeszcze, o dziwo, z ludźmi z mojego pokolenia - czyli nie wszyscy nastolatkowie są uzależnieni od smsów i komputera . My uważamy, że listy to cudna tradycja i nie wolno pozwolić jej zaginąć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|