Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

A gdyby tak...
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Uwagi dotyczące forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Tak czy nie ?
tak
56%
 56%  [ 9 ]
nie
43%
 43%  [ 7 ]
Wszystkich Głosów : 16

Autor Wiadomość
Ney

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 20:07    Temat postu: A gdyby tak... Odpowiedz z cytatem

Mam pewien pomysl. Jako osoba nowa wychodze z zalozenia ze czytelnicy-forumowicze beda osobami o niezlym poziomie inteligencji, oczytania etc. posiadajacymi zdanie na wiele trudnych, powaznych oraz takich, na ktore nie ma odpowiedzi, tematow. Jednak balbym sie w dziale Pogaduchy, ktore z zasady maja byc luzne, umiescic tematu o wierze, aborcji, filozofii i czy moze feminizmie.
Konkluzja i moje pytanie najpierw do Forumowiczow - czy gdyby stworzyc dzial obok Pogaduszek, dzial dla rozmow na powazne tematy - mialoby to szanse zaistniec ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bergisel

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brawo i oklaski za pomysł, uwielbiam stawać okoniem w takich tematach Razz (bo zazwyczaj okazuję się zbyt liberalna) Tylko czy to nie wychodzi zbytnio poza "nasz rejon", mamy dyskutować o książkach, a powstanie takiego tematu z pewnością wniesie wiele emocji i kontrowersji (przynajmniej mam taką nadzieję), ale nie związanych bezpośrednio z literaturą.
Nie mniej jednak jestem na tak, tylko co na to powie Moderatorin Edyta?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Psotka

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 6:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie wiem czy bym chciała, żeby to forum stało sie kolejnym miejscem starć w dziedzinie wiary, aborcji i innych podobnych. Takich miejsc jest już ogromnie dużo. Ja jestem bardzo konserwatywną osobą i spory na pewno będą Razz I nie wiem czy atmosfera będzie potem tak fajna jak była. No i żeby te poważne tematy nie przysłoniły nam tym książkowych. Do tej pory było to forum typowo o książkach i za to je ceniłam.
No ale może innym się podoba pomysł.
Powrót do góry
Bergisel

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 9:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Psotko, masz trochę racji, że te dyskusje mogą nam przysłonić książki, ale z drugiej strony lepiej prowadzic takie dyskusje na tego typu forum, gdzie zebraliśmy się z zupełnie innych powodów niż stosunek do wiary i homoseksualizmu itp, bo wtedy mamy szanse na poznanie wielu zdań.
Obawiam się tylko jednego: że nie unikniemy jakiś kłótni i wpłynie to na atmosferę na całym forum.
Edyta
Moderator

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I właśnie w związku z tym, o czym napisała Psotka, dział taki nie zostanie utworzony. Zależy nam, by to forum było stricte książkowe. Oczywiście, dział pogaduchy jest, można w nim rozmawiać właśnie o innych sprawach niż literatura, ale bardziej luzacko (że się tak wyrażę). Nie chcemy przeistaczać tego Forum w masówki, których pełno na necie, a które tylko psują krew i przyjemność rozmów innym Forumowiczom.

Tematu nie zamykam, możecie wypowiadać swoje opinie w tej kwestii.

Moderatorin Cool.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Bergisel

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 15:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tego się spodziewałam - to nie jest zarzut. Laughing
Psotka

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bergisel, o to własnie mi chodzi - myślę, że na pewno skończyłoby się na kłótniach (w łagodniejszej lub mniej łagodnej formie).
Myślę że różne punkty widzenia już dobrze znamy... Przynajmniej ja znam - ze "swojego" środowiska ten konserwatywny w wielu odcieniach, z uczelni, telewizji, artykułów, świata - ten liberalny. Wiem jakie są argumenty za antykoncepcją, wiem jakie są argumenty homoseksualistów (super fakultet w zesłym semestrze...), i uważam że nie ma sensu tego tu powtarzać po raz nie wiadomo który.
Powrót do góry
Bergisel

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I niech tak zostanie skoro musi.
jez7

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bergisel napisał:
I niech tak zostanie skoro musi.

ale co za bzdurny podział {sorki sztuczny}
na tematy powazne i nie a czy muzyka powazna jest poważna?
po prostu chodzi o reklamęksiazek i tyle
;P
Najmokrzejszego do miłego Rolling Eyes
Riel

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 1:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chyba jednak jestem zwolenniczką 'luźnych' dyskusji, ale na pewno warto stworzyć taki dział, bo każdy kiedyś tam zajrzy. Może nawet będzie bardzo fajnie. Tylko żeby nie było jakiś głupich kłótni przez to, że ktoś ma inne zdanie. Ale ogólnie to jestem za.
Powrót do góry
Kilmeny

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jez7 napisał:
po prostu chodzi o reklamęksiazek i tyle

No jasne, że chodzi o reklamę książek, w końcu forum jest powiązane ze stroną księgarni... No przecież zostało stworzone jako "dodatek" Wink .

Ale skoro już jest miejsce na off topic'i, to dlaczego nie wypowiadać się na dany temat, jeśli ktoś by chciał? Zazwyczaj dyskusje na drażliwe tematy do niczego nie prowadzą, ba, jeszcze padają oskarżenia, że ktoś kogoś obraża... No ale forum jest dyskusyjne, więc akurat to nie powinno stanowić problemu, bo zasadniczo najfajniej jest, kiedy dwie osoby przyjmują całkowicie odmienne stanowiska Wink . Chociaż nie wiem czy "najfajniej" to odpowiednie słowo w tej sytuacji...

W każdym razie, jestem na raczej tak.

PostWysłany: Wto Kwi 13, 2010 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja jestem przeciwna. Jak już zostało wspomniane jest temat "luźniejszy", gdzie możemy spokojnie porozmawiać na tematy nie związane z książkami.
Ale boję się, że razem z utworzeniem kolejnego działu nieksiążkowego, zostaniemy zaspamowani postami typu "jAkI żAl...... xD ^^" itp. A to ostatnie czego osobiście bym chciała Wink

Jak już pisała Edyta, nie chcemy chyba mieć tu kolejnej masówki, jest wiele innych for, gdzie można się udzielić w takich tematach.
Tutaj przychodzimy poczytać i podzielić się opiniami dotyczącymi książek, głównie. Takie jest moje zdanie Smile
Powrót do góry
uwe

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 22:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nie jestem przeciwna. Nie sądzę żeby przez jeden taki dział gandalf stał się masówką.
Ale - coraz częściej na ogólnych forach nie da się porozmawiać poważniej. Jeśli posty nie są naszpikowane błędami ortograficznymi - to są wymianą mniej lub bardziej oryginalnych wyzwisk.
A na takim forum jak gandalf jest szansa że tak by się nie stało Smile
Marx

PostWysłany: Wto Cze 22, 2010 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam taki dziwny pomysł, filtrowanie forum.
Możliwe jest w PHPBB zrobienie grup przypisanych do działu, i tak nowo założone konto należałoby z miejsca do wszystkich grup, a potem użytkownik mógłby niejako wypisać się z danej grupy. Powiedzmy, że mnie nie interesuje dział poświecony nauczaniu przedszkolnemu, czy wo ogóle nauczaniu podstawowemu czy średniemu. Wypisuję się z grupy "przedszkole", "gimnazjum" i "szkoły średnie", a działy te nie zaśmiecają mi niepotrzebnie okienka.
Ot taka moja fanaberia ustawień strony, maksimum treści minimum zbędnych informacji.
Razz
jez7

PostWysłany: Nie Sie 22, 2010 21:26    Temat postu: Re: A gdyby tak... Odpowiedz z cytatem

Ney napisał:
Mam pewien pomysl. Jako osoba nowa wychodze z zalozenia ze czytelnicy-forumowicze beda osobami o niezlym poziomie inteligencji, oczytania etc. posiadajacymi zdanie na wiele trudnych, powaznych oraz takich, na ktore nie ma odpowiedzi, tematow. Jednak balbym sie w dziale Pogaduchy, ktore z zasady maja byc luzne, umiescic tematu o wierze, aborcji, filozofii i czy moze feminizmie.
Konkluzja i moje pytanie najpierw do Forumowiczow - czy gdyby stworzyc dzial obok Pogaduszek, dzial dla rozmow na powazne tematy - mialoby to szanse zaistniec ?
szansa jest zawsze Laughing
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Uwagi dotyczące forum Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: