| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ney

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 19:21 Temat postu: Kurt Vonnegut |
|
|
Sam nie wiem czy umiescic tego autora w tym dziale... Czy ktos spotkal sie z jego tworczoscia i co o niej sadzicie ? Jesli nie, to goraco polecam, jeden z najlepszych wspolczesnych amerykanskich pisarzy. _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phantomka91

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 19:21 Temat postu: |
|
|
Owszem spotkałam się z twórczością tego pana. Bardzo oryginalna, jedyna w swoim rodzaju. Cenię go przede wszystkim za ironię, sarkazm, czarny humor, których nie szczędzi w swoich dziełach. Ukazuje w nich w sposób prześmiewczy i zarazem krytyczny wady współczesnych ludzi. Podpisuję sie pod tym, co stwierdził Ney. Kurt Vonnegunt to | Cytat: | | jeden z najlepszych wspolczesnych amerykanskich pisarzy. |
Również polecam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 10:55 Temat postu: |
|
|
| Ja czytałam jedynie "Rzeźnię numer pięć" i jest to pewien rodzaj fantastyki. Przecież miesza się tam teraźniejszość z przeszłością i przyszłością. Różne światy, różne przeżycia. Bohater niezależnie od niego "teleportowała się do różnych momentów. A sama książka ma swój styl, Kurt Vonnegunt to pisarz z wielkim talentem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|