Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurt Vonnegut

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ney

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 19:21    Temat postu: Kurt Vonnegut Odpowiedz z cytatem

Sam nie wiem czy umiescic tego autora w tym dziale... Czy ktos spotkal sie z jego tworczoscia i co o niej sadzicie ? Jesli nie, to goraco polecam, jeden z najlepszych wspolczesnych amerykanskich pisarzy.

NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
phantomka91

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem spotkałam się z twórczością tego pana. Bardzo oryginalna, jedyna w swoim rodzaju. Cenię go przede wszystkim za ironię, sarkazm, czarny humor, których nie szczędzi w swoich dziełach. Ukazuje w nich w sposób prześmiewczy i zarazem krytyczny wady współczesnych ludzi. Podpisuję sie pod tym, co stwierdził Ney. Kurt Vonnegunt to
Cytat:
jeden z najlepszych wspolczesnych amerykanskich pisarzy.

Również polecam Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
magnolia

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja czytałam jedynie "Rzeźnię numer pięć" i jest to pewien rodzaj fantastyki. Przecież miesza się tam teraźniejszość z przeszłością i przyszłością. Różne światy, różne przeżycia. Bohater niezależnie od niego "teleportowała się do różnych momentów. A sama książka ma swój styl, Kurt Vonnegunt to pisarz z wielkim talentem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: