| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Blacky9

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 21:02 Temat postu: Rafał Dębski |
|
|
choć niektórym może nie być znany, ale uważam, że to jeden z lepszych twórców polskiej fantastyki. Niebanalne książki, często osadzone są w ciekawej epoce.
Łzy Nemesis - Jego pierwsza książka, a zarazem jedno z moich ulubionych. Minus to długie nazwiska i przydomki, które ciężko spamiętać ze względu na mnogość postaci. Jednak jest bardzo ciekawa, czasem nawet zaskakująca.
Drugą moją ulubioną książką jest Kiedy Bóg zasypia. Osadzona w czasach wczesnych Piastów, bardzo ciekawa, wielość wątków, świetne opisy bitew. Może nieco krwawa i brutalna, ale podejrzewam, że znajdą się tacy, co pokuszą się na nią, a warto.
Do tego Dębski pisze również powieści historyczne i kryminalne, czyli wszechstronny facet  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 18:51 Temat postu: |
|
|
Ostatnio widziałam ksiażkę jego autorstwa, "Moja zona wiedźma", chyba ją sobie przeczytam bo zapowiada się śmiesznie i ciekawie.  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 14:22 Temat postu: |
|
|
Niedawno skończyłam czytać Gwiazdozbiór kata i naprawdę polecam tę książkę. Wciągająca i niezwykle ciekawa. No i przede wszystkim tematyka jest dość niespotykana. Jak dla mnie bardzo udana książka.
 _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|