| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 11:44 Temat postu: |
|
|
Owszem, za tą właśnie książkę, ale i kilka innych w końcu zasłużyła u mnie na miejsce 3  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 13:37 Temat postu: |
|
|
"Przedksiężycowi" Anny Kańtoch- naprawdę dobra pozycja . Teraz czekam tylko na dalsze tomy- to jest zawsze najgorsze :/
Jako, że jest to jej pierwsza książka przeze mnie przeczytana, to z chęcią poszukam czegoś innego, bo podoba mi się jej styl. Coś polecacie? _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 17:07 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim "13 anioł" - bardzo dobra książka
Inną jej wydaną powieścią jest też "Miasto w zieleni i błękicie"
W antologiach opowiadań Fabryki Słów znalazło się też mnóstwo jej opowiadań  _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 17:55 Temat postu: |
|
|
Więc "13 Anioł" zaraz ląduje w koszyku. Zamierzałam ją kupić, ale zastanawiałam się czy warto. Twoja opinia i jeszcze pare innych pozytywnych odzewów mnie zmotywowały. Mam nadzieję się nie zawieść  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 22:24 Temat postu: |
|
|
Mnie bardzo podobała się ta książka, ale wiadomo, że gusta są różne. Powinna i tobie przypaść do gustu  _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 20:50 Temat postu: |
|
|
Odświeżam temat, bo nie widzę sensu tworzyć kolejnego.
Czy ktoś czytał może nową Kossakowską? Chodzi mi oczywiście o Upiora Południa.  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:40 Temat postu: |
|
|
Kossakowskiej jeszcze nie udało mi się przeczytać, ale zrobię to niebawem więc podzielę się wrażeniami Chociaż jak widać w poniższym linku, drugi tom jest lepiej oceniany niż pierwszy, więc zapowiada się świetna lektura
http://ksiazki.polter.pl/szukaj,noty.html?ksiazka&Cykl&Upi%F3r+po%B3udnia
Z polskiej fantastyki od siebie jeszcze dodam Annę Brzezińską i Rafała Ziemkiewicza. Też dobre książki tworzą!
A "13 Anioł" już przeczytany. Spodobał mi się, ale uważam, że "Przedksiężycowi" są bardziej dopracowani, a przez to bardziej wciągają. Teraz szukam dalej książek Kańtoch.  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 13:03 Temat postu: |
|
|
Dzięki za info! Trochę przeglądałam je w księgarni i rozczarowała mnie długość książek. Ale i tak się pewnie skuszę  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 16:59 Temat postu: |
|
|
Tam ktoś fajnie zauważył, że można z tego zrobić tak naprawdę jedną książkę. A tu mamy podzieloną na tomy, za które nieźle się płaci.
Też się właśnie zastanawiam nad kupnem, ale to się zobaczy niebawem W razie czego, to czekam na opinie i jakieś słowa zachęty  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bzik

|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 16:03 Temat postu: |
|
|
| Akiko napisał: | Ja tak miałam z Lemem. W podstawówce zraziłam się do niego po "Pilocie Pirxie", a w liceum odkryłam genialne "Dzienniki gwiazdowe", na studiach "Solaris"
Żeby zachęcić napiszę tylko, że "Siewca wiatru" o aniołach i o anielskim świecie. Zupełnie niepodobnym do tego, który przedstawia aniołki z aureolkami Jest tam i trochę o miłości, poświęceniu i wierze...A wszystko napisane jest tak, że bardzo szybko i przyjemnie się to czyta! |
Dziękuję! nareszcie ktoś odróżnia fantastykę od fantasy. Fantastyka to i fantasy i S-F. A jeśli S-F to zapomnieć o Lemie jest po prostu grzechem.
Jeśli kochasz Lema to może zainteresuje Cię, że w nocy, 15 grudnia 2011 r., w App Store pojawiła się nowa aplikacja na iPada - Lemologia Lite. Jest to darmowa, poglądowa wersja aplikacji, która zostanie opublikowana za kilkanaście dni, a która nazywać się będzie po prostu „Lemologia”. Pracują też nad aplikacją na Androida, ale ta jest ju z do wzięcia. Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 1:36 Temat postu: |
|
|
| Nie wiem czy można nazwać mistrzem kogoś, kto do tej pory wydał jedną książkę. I to w 2009 roku. Wydawnictwo padło, reszty trylogii nie wydano. Teraz Nasza Księgarnia wznawia pierwszy tom i zamierza jeszcze w tym roku wydać drugi. w 2013 trzeci. O czym mowa? o trylogii Dziewiąty mag. I nie dajcie się zwieść obco brzmiącemu nazwisku autora- A.R. Reystone. Powieść jest napisana przez Polaka, a raczej ponoć Polkę... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bzik

|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 14:23 Temat postu: |
|
|
| magnolia napisał: | | Nie wiem czy można nazwać mistrzem kogoś, kto do tej pory wydał jedną książkę. I to w 2009 roku. Wydawnictwo padło, reszty trylogii nie wydano. Teraz Nasza Księgarnia wznawia pierwszy tom i zamierza jeszcze w tym roku wydać drugi. w 2013 trzeci. O czym mowa? o trylogii Dziewiąty mag. I nie dajcie się zwieść obco brzmiącemu nazwisku autora- A.R. Reystone. Powieść jest napisana przez Polaka, a raczej ponoć Polkę... |
Czytałam! No wiesz, póki co to mistrzynią autorka nie jest, ale dobrze się zapowiada. Fajna lekka książka, czekam na ciąg dalszy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|