Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Polscy mistrzowie fantastyki
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blacky9

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem, za tą właśnie książkę, ale i kilka innych w końcu zasłużyła u mnie na miejsce 3 Wink
Where was God when I could not find
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maratka

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 13:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Przedksiężycowi" Anny Kańtoch- naprawdę dobra pozycja Smile. Teraz czekam tylko na dalsze tomy- to jest zawsze najgorsze :/
Jako, że jest to jej pierwsza książka przeze mnie przeczytana, to z chęcią poszukam czegoś innego, bo podoba mi się jej styl. Coś polecacie?
Blacky9

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim "13 anioł" - bardzo dobra książka Smile

Inną jej wydaną powieścią jest też "Miasto w zieleni i błękicie"

W antologiach opowiadań Fabryki Słów znalazło się też mnóstwo jej opowiadań Smile
Powrót do góry
maratka

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 17:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Więc "13 Anioł" zaraz ląduje w koszyku. Zamierzałam ją kupić, ale zastanawiałam się czy warto. Twoja opinia i jeszcze pare innych pozytywnych odzewów mnie zmotywowały. Smile Mam nadzieję się nie zawieść Razz
Blacky9

PostWysłany: Nie Wrz 06, 2009 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie bardzo podobała się ta książka, ale wiadomo, że gusta są różne. Powinna i tobie przypaść do gustu Smile
Powrót do góry
Akiko

PostWysłany: Wto Wrz 15, 2009 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżam temat, bo nie widzę sensu tworzyć kolejnego.
Czy ktoś czytał może nową Kossakowską? Chodzi mi oczywiście o Upiora Południa. Rolling Eyes
maratka

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kossakowskiej jeszcze nie udało mi się przeczytać, ale zrobię to niebawem więc podzielę się wrażeniami Wink Chociaż jak widać w poniższym linku, drugi tom jest lepiej oceniany niż pierwszy, więc zapowiada się świetna lektura Smile

http://ksiazki.polter.pl/szukaj,noty.html?ksiazka&Cykl&Upi%F3r+po%B3udnia

Z polskiej fantastyki od siebie jeszcze dodam Annę Brzezińską i Rafała Ziemkiewicza. Też dobre książki tworzą!

A "13 Anioł" już przeczytany. Spodobał mi się, ale uważam, że "Przedksiężycowi" są bardziej dopracowani, a przez to bardziej wciągają. Teraz szukam dalej książek Kańtoch. Smile
Akiko

PostWysłany: Wto Wrz 22, 2009 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za info! Trochę przeglądałam je w księgarni i rozczarowała mnie długość książek. Ale i tak się pewnie skuszę Smile
maratka

PostWysłany: Wto Wrz 22, 2009 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tam ktoś fajnie zauważył, że można z tego zrobić tak naprawdę jedną książkę. A tu mamy podzieloną na tomy, za które nieźle się płaci.
Też się właśnie zastanawiam nad kupnem, ale to się zobaczy niebawem Smile W razie czego, to czekam na opinie i jakieś słowa zachęty Smile
bzik

PostWysłany: Wto Gru 20, 2011 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akiko napisał:
Ja tak miałam z Lemem. W podstawówce zraziłam się do niego po "Pilocie Pirxie", a w liceum odkryłam genialne "Dzienniki gwiazdowe", na studiach "Solaris" Very Happy
Żeby zachęcić napiszę tylko, że "Siewca wiatru" o aniołach i o anielskim świecie. Zupełnie niepodobnym do tego, który przedstawia aniołki z aureolkami Wink Jest tam i trochę o miłości, poświęceniu i wierze...A wszystko napisane jest tak, że bardzo szybko i przyjemnie się to czyta!

Dziękuję! nareszcie ktoś odróżnia fantastykę od fantasy. Fantastyka to i fantasy i S-F. A jeśli S-F to zapomnieć o Lemie jest po prostu grzechem.
Jeśli kochasz Lema to może zainteresuje Cię, że w nocy, 15 grudnia 2011 r., w App Store pojawiła się nowa aplikacja na iPada - Lemologia Lite. Jest to darmowa, poglądowa wersja aplikacji, która zostanie opublikowana za kilkanaście dni, a która nazywać się będzie po prostu „Lemologia”. Pracują też nad aplikacją na Androida, ale ta jest ju z do wzięcia. Pozdrawiam.
Powrót do góry
magnolia

PostWysłany: Czw Kwi 12, 2012 1:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy można nazwać mistrzem kogoś, kto do tej pory wydał jedną książkę. I to w 2009 roku. Wydawnictwo padło, reszty trylogii nie wydano. Teraz Nasza Księgarnia wznawia pierwszy tom i zamierza jeszcze w tym roku wydać drugi. w 2013 trzeci. O czym mowa? o trylogii Dziewiąty mag. I nie dajcie się zwieść obco brzmiącemu nazwisku autora- A.R. Reystone. Powieść jest napisana przez Polaka, a raczej ponoć Polkę...
Powrót do góry
bzik

PostWysłany: Wto Maj 08, 2012 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magnolia napisał:
Nie wiem czy można nazwać mistrzem kogoś, kto do tej pory wydał jedną książkę. I to w 2009 roku. Wydawnictwo padło, reszty trylogii nie wydano. Teraz Nasza Księgarnia wznawia pierwszy tom i zamierza jeszcze w tym roku wydać drugi. w 2013 trzeci. O czym mowa? o trylogii Dziewiąty mag. I nie dajcie się zwieść obco brzmiącemu nazwisku autora- A.R. Reystone. Powieść jest napisana przez Polaka, a raczej ponoć Polkę...

Czytałam! No wiesz, póki co to mistrzynią autorka nie jest, ale dobrze się zapowiada. Fajna lekka książka, czekam na ciąg dalszy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: