Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Książki o aniołach
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joan_stark

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś jest premiera książki "Imperium aniołów" Bernarda Webera, gdzie głównym bohaterem jest właśnie anioł. Może Cię zainteresuje:

Były tanatonauta, Michael Pinson, przeszedł na drugą stronę. Stał się aniołem. Zaczął pracę w pełnym wymiarze godzin. Miejsce jej wykonywania: Raj. Po pierwszym szoku, Michael zdaje sobie sprawę, że bycie aniołem to nie tylko przyjemność. Zwłaszcza, gdy jest się odpowiedzialnym za trzech trudnych w obyciu śmiertelników: za Venus, amerykańską aktorkę z częstymi migrenami, za Igora, rosyjskiego żołnierza i zarazem króla pokera oraz za wiecznie przerażonego Jacquesa. Co więcej, jego mistrz Edmond Wells dokładnie sprecyzował, że zadanie Michaela polega na spełnianiu wszystkich życzeń swych podopiecznych, niezależnie od tego jak bardzo będą niedorzeczne. Jednakże Michael, niespokojny badacz, wciąż lubi przygody. Niczym zbuntowany anioł wyznaczył sobie inny cel: odkryć to, co kryje się po drugiej stronie i spróbować dotrzeć do świata bogów.[/i]
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Chilli

PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja czytałam książkę Szeptem Becci Fitzpatrick o upadłych aniołach i nieśmiertelnych, a raczej o ich odwiecznej walce, na tle której rozgrywa się druga walka równie ważna bo o miłość. Bardzo fajny wątek uczucia pomiędzy Norą i Patchem tajemniczym i urzekającym upadłym aniele.... poruszające opisy, wciągająca akcja. Książkę przeczytałam w ciągu 3 dni, oczywiście zakończenie było bardzo pogmatwane i nic do końca się nie wyjaśniło, wręcz przeciwnie jeszcze bardziej losy bohaterów się skomplikowały. Szeptem mnie do tego stopnia wciągnęło, że nie mogę się już doczekać jego drugiej części Crescendo.A premiera już 12 stycznia, czyli tuż tuż Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
18alexa18

PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio był moda na wampiry, teraz widzę że coraz więcej książek pojawia się również o tematyce "anielskiej". Wink Prowadzą upadłe, mroczne, wygnane. Półanioły, potomkowie aniołów, potomkowie aniołów i demonów... jest w czym wybierac Smile
fenek6665

PostWysłany: Sob Gru 04, 2010 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A propos, jest taka książka Anioł Radości. Nie pamiętam jak nazywał się autor...Co prawda anioła ma tylko w nazwie ale ogólnie jest przyjemna i sympatyczna, choć dość młodzieżowa. W całej książce chodzi o to, że chłopak spotyka pewną dziewczynę, która jest "gwiazdą" programu młodzieżowo-religijnego i w której się podkochiwał(był wielkim fanem tegoż programu) no i oczywiście się zakochują... Dalej spotyka ich wiele przygód, chłopak cierpi, dziewczyna też, ale wszystko kończy się happyendem Very Happy
Edyta
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 06, 2010 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
justyna1988

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 10:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ha ha ha teraz mi się przypomniało Smile polecam Ci książkę, pełną humoru i świetnie napisaną, jest to książka pt." Ja, diablica ", oczywiście fantastyka . Dziewczyna zostaje zabita i trafia do piekła, gdzie jak się okazuje jest lepiej jak w niebie ... Dostaje też prace Smile aniołów kręci się tam całkiem sporo, jest również ciekawie przedstawiona teoria piekła i nieba, na prawdę polecam, ubaw po pachy Smile
Powrót do góry
fenek6665

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edyta napisał:

Dziękuję Edyto- o to mi chodziło Very Happy
zaczytanamery

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że dobrze trafiłam. Książka o aniołach, którą ostatnio czytałam i muszę przyznać,że mi się bardzo podobała to "Krew Aniołów" Nalini Singh. Głównymi postaciami są właśnie owe anioły jednak są to istoty zupełnie odbiegające od naszych stereotypowych wyobrażeń biblijnych aniołów. Arogancki, próżne, bezwzględne.
Od stycznia jest również dostępna druga część pt."Pocałunek Archanioła". Smile
Mam nadzieję, że pomogłam.

PostWysłany: Sob Mar 12, 2011 16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja teraz zaczynam czytać książkę zatytułowaną Tożsamość anioła L.H. Zelman. Zobaczymy co z tego wyszło.
Powrót do góry
ian

PostWysłany: Pią Kwi 01, 2011 6:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i jak magnolia? Przeczytałaś? jak oceniasz?
Powrót do góry
Adas14

PostWysłany: Sob Kwi 02, 2011 0:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytalem opowiesci o aniolach Maji Lidii Kosakowsskiej. Najnowsza czesc niestety nie jest najlepsza
Powrót do góry
magnolia

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2011 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Tożsamość anioła" okazała się oryginalną książką paranormal. Składa się z przyziemnej i filozoficznej części. Nie tylko jest ciekawą opowieścią, ale też rozprawą na temat natury człowieka, na temat walki dobra ze złem itd. generalnie bardzo ok.
Powrót do góry
Amazo

PostWysłany: Sob Kwi 30, 2011 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z bardziej babskiej literatury moze Aniol Johny Daniel Steele? Mialem kiedys szczera ambicje przeczytac, ale po prostu nie dalem rady Very Happy
Powrót do góry
zaczytanamery

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejną książką a w zasadzie książkami o aniołach, które przeczytałam i serdecznie polecam są: "Szeptem" i "Crescendo" Fitzpatrick Becca. Ja z niecierpliwością oczekuję kolejnego tomu z tego cyklu i mam nadzieję, że Tobie się też spodoba.

PostWysłany: Wto Sie 23, 2011 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Blacky9 napisał:
poszperałam trochę w Internecie i znalazłam coś takiego:

o aniołach:
Burnham Sophy Księga aniołów
Tuan Laura Głosy aniołów

fantasy:
Leva Marc Siedem dni dla wieczności
Sharon Shinn Archanioł
Philip Pullman Mroczne materie

może ktoś czytał którąś z tych książek i mógłby polecić (lub odradzić)?

Tak czytalam Levy marc Siedem dni dla wiecznosci
Uwielbiam ta ksiazke jest poprostu genialna !!!! Szczerze polecam.Duzo humoru i milosci....
genialne !!!!!!!!!!

*sorry za bledy ale nie mam polskiej klawiatury tylko francuska wiec sorrryyyy .....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: