Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dziecko Rosemary
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blacky9

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

joan_stark napisał:
film na podstawie książki.

Mówicie, że nudna... a ja sądzę inaczej. Jak ją czytałam to miałam ciarki. Pomyślcie - wasz włąsny mąż oddaje was szatanowi za swoją karierę... Przerażające.
Jeśli chodzi o końcówkę to zgadzam się, motyw z dzieckiem z rogami był trochę dziwny, ale to, że Rosemary rezygnuje z zabicia małego diabła i zaczyna się nim zajmować, do tego zakończenie - nie wiadomo, co dalej się dzieje z bohaterami, czy bohaterka w końcu przejrzy na oczy i zabije to "dziecko" czy nie... Takie książki lubię, bo pozostawiają pewien niepokój o przyszłość. Do tego świetna kompozycja i język...

Polecam też "Żony ze Stepford" Iry Levina.

Każdy może odebrać książkę inaczej, ja niestety w trakcie czytania nie odczuwałam żadnego przerażenia. Fakt — muszę przyznać ci rację, że zakończenie jest dobre, ale tylko zakończenie.
Where was God when I could not find
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kryminał, Thriller, Sensacja i Horror Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: